Sou a: Inici / Noticies / L’advocat i escriptor, Antoni Gelonch, participarà en l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Igualada

L’advocat i escriptor, Antoni Gelonch, participarà en l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Igualada

L’Acte serà dijous, 7 de setembre, amb la conferència “L’hora greu i l’hora nova. La necessitat de tornar als bàsics i agafar nou impuls”
30-08-2023

El proper dijous dei 7 de setembre a  2/4 de 8 del vespre es durà a terme l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, amb la conferència “L’hora greu i l’hora nova. La necessitat de tornar als bàsics i agafar nou impuls” a càrrec d’ Antoni Gelonch Viladegut;  advocat i escriptor, Creu de Sant Jordi (2023). Apassionat de l’art i de la reflexió sobre el fet artístic, és director de la Col•lecció Gelonch Viladegut, de gravats. És acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del MUHBA i del Museu Frederic Marès de Barcelona. És autor de diverses obres, entre les quals destaquen Luter, Mirar Rembrandt, Napoleó i la sèrie 100 dones, 100 inspiracions creatives, 100 dones catalanes, i 100 pioneres catalanes.

Carme Riera, regidora de Promoció Cultural ha posat en valor la figura de Gelonch que en aquest acte “presentarà la seva visió sobre el fet de la reivindicació nacional de la Diada en el marc de la situació política actual”.

Al voltant de 2/4 de 9 del vespre davant de l’Ajuntament els Miquelets faran els honors a les autoritats abans de la hissada de la senyera. El Cor Exaudio cantarà els segadors i es farà la hissada de la senyera per  part del convidat a la conferència de la diada, el Sr. Antoni Gelonch. Posteriorment es cantaran cançons populars catalanes. El Cor Exaudio està  format per una vintena de dones, va néixer a Igualada l'any 1997. Actualment treballa sota la direcció de Carles Prat. Amb la seva vinculació dins l'àmbit local, el cor té un doble objectiu: d'una banda, donar l'oportunitat a dones amb certs estudis musicals de formar part d'un cor d'aquestes característiques; de l'altra, promoure la cultura musical per a l'espectador local, comarcal o del territori català proper. La majoria formades a l’Escola Municipal de Música/ Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just”

Carme Riera ha animat a tothom a participar d’aquest acte de país i de ciutat  i ha recordat que amés de la conferència institucional, el diumenge 10 de setembre a les 11,30h hi haurà la tradicional ballada de sardanes de la Diada de l’11 de setembre, amb la cobla Terres de Marca a la Plaça de Cal Font, organitzat per l’Agrupació Sardanista d'Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

El Casal Popular d'Igualada, el Foment, organitza la Marxa de Torxes el diumenge 10 de setembre  a 2/4 d’11 de la nit. El punt de sortida serà la plaça de l'Ajuntament, on es podran adquirir torxes per 2 euros.

  • Compartir
Pertany a: