Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament actua contra dos establiments per incomplir les limitacions d’aforament i d’activitat

L’Ajuntament actua contra dos establiments per incomplir les limitacions d’aforament i d’activitat

16-12-2020

L’Ajuntament d’Igualada ha adoptat aquesta setmana mesures contra dos establiments del centre de la ciutat per l’incompliment de les mesures de limitació d’activitat motivades per la situació sanitària. En concret, i arran dels informes i les sancions aixecades entre divendres i diumenge per la Policia Local, s’ha retirat temporalment la llicència de terrassa d’un establiment i s’ha tancat l’interior d’un altre local durant el proper cap de setmana. Divendres inclòs. A més, també s’ha establert un termini breu de temps per fer retirar totes les bótes exteriors de tots els bars i restaurants, ja que són uns elements que afavoreixen l’acumulació de persones.

Durant l’anunci de les mesures, la tinenta d’alcalde Carlota Carner ha afirmat que “Com a govern, estem compromesos i implicats amb la recuperació del sector de la restauració i seguirem al seu costat per ajudar a sortir d’aquesta crisi. Tot i així demanem responsabilitat als propietaris dels establiments perquè vetllar pel respecte de les normes sanitàries ens beneficia a tothom”.  I ha afegit que “la mateixa responsabilitat demanem a tota la ciutadania. La immensa majoria de la gent està complint i estant fent molts sacrificis, i tothom ha de ser conscient que el compliment de les mesures dictades pel departament de salut i interior son per la seguretat de tota la ciutadania i per protegir-nos.

Pel que fa a les xifres concretes de les actuacions de control, aquest passat cap de setmana la Policia Local ha aixecat 38 denúncies directament relacionades amb les restriccions per la pandèmia de Covid-19. A més de les dues denúncies a establiments, 24 van ser per incompliment dels horaris i restricció municipal de mobilitat, 11 per no dur mascareta i una per no mantenir la distància social de mobilitat. Pel que fa a la resta d’actuacions, la Policia ha practicar una detenció per robatori amb força a l’interior d’un vehicle, ha obert dues diligències per alcoholèmia, i ha aixecat una sanció per consum de substàncies en via pública, una relativa al control d’animals domèstics, una per orinar en via pública i una per consum d’alcohol en via pública.

 

  • Compartir