Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament aprova els ajuts per a l’arranjament d’habitatges buits per destinar-los a lloguer assequible

L’Ajuntament aprova els ajuts per a l’arranjament d’habitatges buits per destinar-los a lloguer assequible

El Ple també tira endavant el codi ètic i de bon govern i les subvencions per al pagament de l’IBI
26-02-2020

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en la sessió del mes de febrer celebrada aquest dimarts, les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a les obres d’arranjament d’habitatges buits, per destinar-los a lloguer amb preus assequibles. La proposta ha tirat endavant amb el vot favorables de Junts per Igualada, Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Ciutadans, i l’abstenció de Poble Actiu.

A través d’aquests ajuts es podran subvencionar obres d’adequació que permetin que els habitatges obtinguin o millorin les condicions mínimes d’habitabilitat, com la instal·lació d’aigua, gas, calefacció, electricitat o sanejament; l’arranjament de banys i cuines; la millora de l’aïllament tèrmic o acústic; el repàs d’elements deteriorats o la supressió de barreres arquitectòniques. L’import de la subvenció és del 50% de les despeses, amb un límit de 10.000€ per habitatge. Les bases també recullen que els habitatges rehabilitats passaran a la borsa de lloguer per un període de cinc anys.

En la mateixa sessió, el Ple també ha aprovat, per unanimitat, les bases de subvencions a la creació de noves empreses i foment de cooperativisme; al foment de creació de llocs de treball estables, i a la consolidació d'activitats econòmiques posades en marxa per treballadors autònoms.

Un altre punt que també ha tirat endavant amb el suport de tots els grups municipals ha estat l’aprovació del Codi ètic i de bon govern de l’Ajuntament d’Igualada. A més, el Ple també ha aprovat les bases específiques de subvencions per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), amb els vots a favor de Junts per Igualada, Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Ciutadans, i l’abstenció de Poble Actiu. Aquest grup també s’ha abstingut en la proposta de pròrroga de la gestió del servei d’enllumenat públic i semafòric.

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat l’increment de retribucions del personal de l’Ajuntament d’Igualada i de l’Organisme Autònom Municipal d’Ensenyaments Artístics d’Igualada per a l’exercici 2020.

La part resolutiva del Ple també va ha inclòs l’aprovació d’una operació de tresoreria i l’aval al contracte de crèdit concedit per Banco Santander a favor del Consorci Sociosanitari d’Igualada, per un import de 750.000€.

El grup d’Esquerra Republicana ha presentat una moció no resolutiva per fer més plural i participatiu el Consell Assessor i de Bon Concert de l’Ajuntament d’Igualada, que ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

L’apartat de precs i preguntes ha tancat un ple en què l’alcalde, Marc Castells, ha informat del cessament voluntari de la coordinadora general de l'Ajuntament, Imma Soteras.

 

 

  • Compartir
Pertany a: