Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament aprova l’atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre

L’Ajuntament aprova l’atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre

El Ple també tira endavant les bases per a l’atorgament d’ajuts a les famílies usuàries de les llars d’infants
01-07-2020

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada, reunit en la sessió ordinària del mes de juny, ha aprovat aquest dimarts l’atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a projectes i activitats d’interès social, en tirar endavant la proposta de l’equip de govern, que ha tingut el vot favorable de tots els grups municipals, tret del de Ciutadans, que s’ha abstingut.

El Ple també ha donat llum verda a les bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries de les llars d’infants i que són específicament per a llibres i material escolar, i per a escolarització i menjador. Aquest punt ha tirat endavant amb els vots favorables de Junts per Igualada i Ciutadans i l’abstenció d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu.

La sessió, en què s’ha donat compte de dos decrets per a la contractació amb caràcter d’urgència d’una treballadora social i del servei de monitors per ampliar l’oferta de places per desenvolupar l’Estiuet 2020, també ha inclòs l’aprovació, per unanimitat, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitament i serveis dels mercats municipals. Així mateix, el Ple ha aprovat una operació de tresoreria amb Banco Santander i ha acceptat avalar el contracte de crèdit concedit per Caixabank a favor del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

Cinc mocions

Un cop finalitzada la part resolutiva, el Ple ha debatut i aprovat cinc mocions. Abans d’entrar en el debat, s’ha fet lectura del Manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI. Després, el ple ha aprovat, per unanimitat, una moció d’Esquerra per declarar Igualada lliure de racisme. Els republicans també han presentat una moció de suport  a la petició al Congrés de Diputats de la creació d'una comissió d'investigació que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la família real; la proposta ha tingut el vot favorable de tots els grups, tret de Ciutadans, que s’ha abstingut.

El Ple ha aprovat també una moció presentada per Igualada Som-hi i Poble Actiu de suport als treballadors i empreses auxiliars afectades pel tancament de Nissan a l’Anoia, que també ha estat votada favorablement per tots els grups, amb l’única abstenció de Ciutadans. Tot seguit, el Ple també ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada conjuntament per Poble Actiu i Esquerra per mantenir l’Escola de Dansa Pública a Igualada.

Finalment, Igualada Som-hi ha presentat una moció resolutiva per nombrar la nova escola bressol municipal amb el nom d’Escola Bressol Municipal El Rusc. La proposta ha rebut el vot favorable de tots els grups.

  • Compartir