Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament crea una línia d’ajuts directes per a les empreses d’estètica, teràpies naturals i tatuatges

L’Ajuntament crea una línia d’ajuts directes per a les empreses d’estètica, teràpies naturals i tatuatges

Sunvencions centres d'estètica
29-10-2020

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres una nova línia de subvencions, dotada inicialment amb 40.000€ i destinada a les empreses i professionals dels àmbits de l’estètica, les teràpies naturals i els tatuatges, que s’han creat amb la finalitat d’afavorir la reactivació de les seves activitats i pal·liar els efectes negatius derivats de la COVID-19.

Podran sol·licitar els ajuts els negocis que es van veure obligats a tancar i en queden expressament excloses les perruqueries, que tot i formar part del sector econòmic inclòs en els tractaments de bellesa, no han estat obligades a paralitzar l’activitat. L’import màxim concedit serà de 1.000€ per a cada sol·licitant. El termini de sol·licitud finalitza el 16 de novembre.

Durant la presentació dels ajuts, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, ha indicat que tot i donar suport a les mesures aplicades pel Govern en matèria de Salut, també considera “important i necessari que aquestes mesures siguin pactades i acordades amb els sectors afectats i amb les administracions locals” i troba irresponsable establir mesures si no van acompanyades d’ajudes econòmiques efectives. No creiem que sigui de rebut que siguem les administracions locals les qui haguem de solucionar aquesta falta d’ajuts als sectors afectats per part de la Generalitat o de l’Estat”.

En aquest sentit, Marcé ha destacat que l’Ajuntament ha implementar un total de quinze accions destinades a donar suport a les empreses i els treballadors autònoms locals, als quals s’han destinat 1.250.000€. Entre aquestes accions, el regidor ha esmentat l’ampliació de les terrasses, les bonificacions de taxes de terrasses i d’escombraries comercials, el portal concacomerç.cat, les campanyes de suport al comerç local, la gestió de la subvenció de la Generalitat que ha permès que més de sis-cents establiments rebessin ajuts per valor de 1.300€ o la creació d’una línia similar d’ajuts a empreses del sector de l’ensenyament i la cultura, a la qual l’Ajuntament ha destinat 100.000€.

La presentació de la nova línia de subvencions ha comptat amb la presència de Sílvia Giralt, representant del sector dels centres d’estètica, que ha agraït aquetes ajudes de l’Ajuntament, tot i mostrar-se clarament en desacord amb la mesura del Govern que obliga al tancament d’aquests establiments. “La nostra feina és necessària, cuidem a les persones, és salut”. També ha indicat que a Catalunya hi ha més de tres mil centres de bellesa, amb un total de setze mil persones empleades. Giralt ha afegit que aquests establiments “compleixen amb totes les mesures de seguretat, per això considerem injust aquest tancament”.

  • Compartir