Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada celebra un ple extraordinari per via telemàtica

L’Ajuntament d’Igualada celebra un ple extraordinari per via telemàtica

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
17-04-2020

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha convocat un ple extraordinari de l’Ajuntament d’Igualada per a aquest divendres al vespre. L’objectiu principal de la sessió és aprovar la modificació del crèdit del pressupost de 2020 per tal de comptar amb els fons necessaris que permetin implantar mesures destinades a mitigar els efectes que la pandèmia de la Covid-19 està causant a la ciutadania, més enllà de l’àmbit sanitari.
La situació excepcional de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, que afecta la salut pública, ha comportat l’adopció de diferents mesures de tancament d’equipaments i activitats i de confinament de la ciutadania amb l’objectiu de protegir la població del contagi del virus. L’emergència sanitària persisteix i el Govern de l’Estat espanyol ha anat prorrogant l’estat d’alarma, que de moment es manté vigent fins a les 00.00 hores del dia 26 d’abril.
Per tot això, és necessari adoptar mesures destinades a contenir i pal·liar, en la mesura del possible, els efectes negatius que la crisi sanitària provoca sobre la ciutadania, fet que l’Ajuntament d’Igualada té com a prioritat des del passat 13 de març, quan es va decretar el confinament perimetral de la Conca d’Òdena. Per tot això, durant les darreres setmanes, des de l’Ajuntament s’han pres diferents decisions en aquesta línia, tant d’àmbit social, com tributari i econòmic, que s’han anat comunicant diàriament.
Una d’aquestes accions dutes a terme és el lliurament que va realitzar ahir l’Ajuntament d’Igualada de 10 tauletes destinades a les residències de gent gran amb l’objectiu de facilitar la comunicació entre residents i familiars, atès que les visites a aquests equipaments no estan permeses en situació de confinament. Les tauletes estan completament equipades i permetran una visió gran i clara dels familiars en les videotrucades, i es permet el seu ús des del llit en casos de mobilitat reduïda.
L’Ajuntament d’Igualada vol endegar noves accions adreçades a pal·liar els efectes tant econòmics com socials derivats d’aquesta emergència sanitària, destinades a la ciutadania en general i posant sobretot el focus en les persones més vulnerables. Per
això, el consistori necessita dotar-se de les partides pressupostàries pertinents per poder dur a terme aquestes accions. Per fer-ho possible cal acordar en ple extraordinari una modificació de crèdit que permeti a l’Ajuntament disposar dels fons necessaris per adoptar aquestes mesures pal·liatives de manera immediata en benefici dels afectats per la crisi de la Covid-19.
Per altra banda, l’increment de defuncions derivades també de la crisi sanitària, demanda la realització d’unes obres de construcció de dos columbaris integrats per 200 espais per a urnes de cendres al cementiri vell d’Igualada. Aquesta necessitat ha derivat en la contractació d’emergència de les esmentades obres, que requereix donar-ne compte al Ple Municipal. El crèdit necessari per a l’execució de les obres també es troba comprès en la modificació de crèdit que caldrà sotmetre avui a aprovació.
Atesa la situació de confinament domiciliari en què ens trobem, la sessió plenària se celebrarà per primer cop a la història local mitjançant un sistema telemàtic, a través de videoconferència. Per fer-ho, l’Ajuntament ja s’ha adherit a la plataforma Consorci Localret, que ha estat posada a disposició del consistori de forma gratuïta.
La sessió, convocada oficialment a les 20:00 h, començarà després dels aplaudiments als sanitaris que es fan diàriament a la mateixa hora des de finestres i balcons de la ciutat i d’un minut de silenci dedicat a les víctimes de la pandèmia.
La sessió plenària es podrà seguir en directe a través del canal municipal de YouTube (https://youtu.be/1prBD2AuDGs) o a través de la pàgina web municipal de l’Ajuntament (http://ves.cat/espE).

  • Compartir