Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada comptarà amb un edifici de titularitat privada per destinar a l’atenció mèdica en cas que fos necessari

L’Ajuntament d’Igualada comptarà amb un edifici de titularitat privada per destinar a l’atenció mèdica en cas que fos necessari

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
16-03-2020

Aquest matí, els alcaldes de la Conca d’Òdena han anunciat la intenció de demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que l’edifici de l’antiga Mútua Igualadina (c/Sant Carles, 41) es posi a disposició de la conselleria i dels ajuntaments del territori confinat per realitzar atenció mèdica a les persones que ho requereixin. Després d’aquest anunci, hi ha hagut l’Ajuntament i l’empresa propietària de l’edifici, COLISEE, que ha posat l’equipament a disposició de l’administració de manera voluntària, sense necessitat de cap tràmit intermediari amb el Departament de Salut.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquesta petició es fa com a mesura preventiva, en el cas de que en un futur es necessiti. En aquest sentit, Castells ha afirmat que “a Igualada i a la Conca d’Òdena sempre ens hem anat avançant pel que fa a les mesures preventives d’aquest episodi greu atenent a les recomanacions dels experts. És en el mateix sentit, que avui fem aquesta petició. No es tracta d’una petició alarmista, sinó d’una petició responsable per avançar-nos a possibles esdeveniments que esperem que no haguem de viure. En moments extraordinaris com aquest, hem d’aplicar i preveure mesures extraordinàries”. L’edifici en qüestió, de titularitat privada, estava a punt de ser inaugurat com a residència per a persones grans i té una capacitat de 90 llits.
Per altra banda, Castells ha explicat també que avui s’han activat dos corredors per a l’entrada i sortida de mercaderies (camions i furgonetes) de la zona confinada amb voluntat recolzar el sector de l’economia productiva. Els punts d’accés són a la sortida 549 de l’A-2 (Sant Genís-Sesoliveres) i l’accés a C-37/C-15 (zona Carpi). Aquesta mesura respon a la petició que vam fer a la Generalitat davant la nostra preocupació per garantir que la nostra economia productiva no es paralitzés. En aquest sentit,
l’alcalde Marc Castells ha volgut agrair tant a la Generalitat, com als sindicats i la Unió Empresarial de l’Anoia per col·laborar en activar aquests corredors.
L’alcalde d’Igualada també ha explicat que s’ha creat un comitè de crisis format pels alcaldes i les alcaldesses de la Conca d’Òdena i experts en emergències sanitàries i humanitàries. En aquest comitè s’han creat diferents comissions que estan treballant en diferents iniciatives vinculades a projectes socials i en l’aplicació de mesures que s’aniran anunciant.
Finalment, l’alcalde d’Igualada ha enviat un missatge de suport i escalf tant als malalts com a les famílies de malalts i víctimes del coronavirus i a la gent que es troba en aïllament. També ha expressat un sincer agraïment cap al personal sanitari que treballa a l’Hospital i als Centres d’Atenció Primària. Castells ha volgut insistir en la voluntat de transmetre i conscienciar de la gravetat situació: “cal que tothom entengui la importància de seguir les mesures de confinament i restar als domicilis. És cabdal seguir les mesures i directius proporcionades per les autoritats per tals de poder frenar la programació del virus”. De la mateixa manera, ha volgut agrair “la solidaritat, responsabilitat i generositat de la ciutadania en el compliment d’aquestes mesures per tal de mantenir les nostres famílies protegides”.

  • Compartir