Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada edita una guia de serveis i recursos per a les persones grans de la ciutat

L’Ajuntament d’Igualada edita una guia de serveis i recursos per a les persones grans de la ciutat

El document recull de manera molt visual i clara els principals serveis destinats a la gent gran de la ciutat amb dades de contacte i informació complementària
15-05-2024

El Departament d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres la “Guia de serveis i recursos per a les persones grans d’Igualada”, un document que recull de manera clara i visual els principals serveis destinats a la gent gran de la ciutat amb dades de contacte i informació complementària.

Sandra De La Iglesia, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada ha explicat que aquest és un projecte que ”s’ha treballat des de fa mesos, amb l’objectiu d’oferir a la població una guia entenedora per donar resposta a una necessitat i demanda de persones grans d’Igualada a les que els faltava un document d’aquestes característiques”.  

De La Iglesia ha explicat que s’ha promogut amb la voluntat “de donar autonomia a les persones grans permetent-los consultar informació referent a tots els àmbits de forma autònoma i didàctica.

La guia s’ha dividit en vuit eixos temàtics com són: Serveis Socials, Serveis Sanitaris, Serveis i Tràmits de Mobilitat, Tràmits d’habitatge, Vida Social i Altres Serveis. A més incorpora un mapa on hi ha ubicats tots els serveis dels que es fa referència al recull.

La Guia ha estat dissenyada per David Dàmaso amb dues directrius molt clares. En primer lloc que fos una guia fàcil i molt visual, adaptada a les necessitats de les persones grans amb lletra gran, contrastada i amb colors amables. Alhora des de la regidoria s’ha volgut que fos una guia que les persones grans es puguin fer seva i complementar, ja que te espais destinats a escriure informació, on s’hi poden prendre notes o apuntar noms i telèfons de referents en cadascun dels serveis.

Es començarà a repartir en els actes de la Primavera Gran

Aquesta setmana s’inicia la Primavera Gran que engloba més d’una vintena d’actes destinats a la gent gran de la nostra ciutat; en tots aquests actes s’hi podrà trobar aquesta guia, se’n farà difusió i es donarà a conèixer. Després es podrà trobar al Centres Cívics i als altres serveis que apareixen a la guia, també es pot trobar en línia a través d’un codi QR.

De la Iglesia ha valorat molt positivament la presentació d’aquesta guia que “dona resposta a una necessitat i a una demanda de la gent gran d’Igualada”. Com a ciutat amiga de la gent Gran, ha explicat “treballem per fomentar l’autonomia de les persones grans i amb aquesta guia ho fem possible a  banda que facilitem que molta gent conegui i sigui conscient de la multitud de recursos que te al seu abast i als que pot accedir amb facilitat”. La regidora ha animat a tothom a aprofitar els actes de la primavera Gran per recollir aquesta guia i fer-se-la totalment seva.

  • Compartir
Pertany a: