Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada ha fet més de 200 accions en matèria d’accessibilitat en aquests últims cinc anys

L’Ajuntament d’Igualada ha fet més de 200 accions en matèria d’accessibilitat en aquests últims cinc anys

S’han fet accessibles més de 170 passos de vianants, s’han remodelat lavabos públics, s’han instal•lat semàfors acústics i s’han afegit elements inclusius als parcs infantils
31-01-2024

Aquest dimecres la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada i presidenta del Consell per l’Accessibilitat de la ciutat, Sandra De La Iglesia, acompanyada pel regidor de Mobilitat, Miquel Vives, han fet balanç de les accions dutes a terme per l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat aquests últims anys per fer d’Igualada una ciutat encara més amable i integradora.

De La Iglesia ha destacat que “la millora de les accessibilitats als passos de vianants i voreres d’Igualada és una prioritat del nostre ajuntament. Es tracta d’una millora integral que estem realitzant per fases i que ens permetrà assolir l’objectiu que a l’any 2025 tots els passos de vianants de la ciutat estiguin adaptat per persones amb mobilitat reduïda”. La regidora ha destacat que ara mateix, els barris de Montserrat, Les Flors i Les comes ja tenen tots els passos de vianants adaptats.

Aquesta i totes les millores d’accessibilitat realitzades a tots els barris i als equipaments públics de la ciutat, són dutes a terme de la mà del Consell d’Accessibilitat format per diferents departaments i serveis municipals d'Igualada amb les entitats que representen a persones amb diversitat funcional o dificultats de mobilitat. Aquest òrgan serveix per decidir i detectar les actuacions necessàries per promoure una accessibilitat i una mobilitat sostenible a Igualada sense barreres.

De la Iglesia ha finalitzat  remarcant la importància que igualadins i igualadines “puguin moure’s de forma lliure i independent per la nostra ciutat, que puguin seguir itineraris totalment adaptats i que no tinguin dependència per desplaçar-se o per accedir als principals serveis. Per aquest motiu és una prioritat d’aquest ajuntament eliminar barreres i fer accessibles tots els espais públics, carrers i voreres”.

172 passos de vianants adaptats des de 2018

Miquel Vives, regidor de Mobilitat ha remarcat que una de les prioritats del govern és que a l’any 2025 els passos de vianants de la ciutat siguin totalment accessibles. En el període de 2022/23 s’han arranjat 62 passos, si els sumem als que s’han arranjat des de 2018, la xifra de passos adaptats arriba als 172 a tots els barris i districtes de la citat.

Vives ha volgut destacar també que 16 d’aquests passos de vianants s’han arranjat a l’entorn del Carril Bici, “sempre hem explicat que aquesta obra que uneix de sud a nord la nostra ciutat ha servit també per adaptar els passos de vianants del seu entorn, per tant una millora no només per ciclistes i usuaris de patinet sinó també per als vianants que disposen ara de passos de vianants i cruïlles més amables i adaptats”.

Les actuacions més recents en la millora dels passos de vianants s’han realitzat al barri de Sesoliveres, aprofitant l’asfaltatge dels principals carrers del barri; al barri de les Comes, completant així l’adaptació del total de passos de vianants del barri; al barri de Centre Ponent, a l’entorn de l’Avinguda Balmes amb la construcció del nou Carril Bici; al barri de Set Camins, a l’entorn de l’Avinguda Dr. Pasteur i les seves confluències; a l’entorn de La Masuca, amb la remodelació integral de les voreres del carrer Misericòrdia i al barri del Poble Sec amb la remodelació integral de la vorera oest del carrer Girona.

Reobertura i remodelació dels banys públics

Una de les principals demandes de diferents col•lectius a la què també s’ha donat resposta ha estat l’adaptació i obertura dels banys públics accessibles. En aquest sentit s’ha remodelat i adaptat els banys del parc del Garcia Fossas i del parc de la Muntanyeta, totalment accessibles i amb elements antivandàlics.

Vives també ha remarcat que aviat s’obriran els banys públics del parc de Vallbona que s’estan acabant de remodelar i adaptar, amb elements antivandàlics i totalment accessibles. Els banys estaran oberts oberts de 8h a 20h.

Vives ha remarcat que amb aquesta millora “donem resposta a la demanda de molts ciutadans i retornem un servei públic a la ciutat, a l’entorn de parcs remodelats i modernitzats, amb nou mobiliari per tal que puguin ser utilitzats”.

Semàfors acústics, parcs inclusius i paviments tàctils

Vives ha volgut ampliar el ventall d’accions emmarcades dins les millores d’accessibilitat de la ciutat impulsades amb el Consell per l’Accessibilitat. Una de les més recents ha estat l’ampliació del nombre de semàfors amb senyals acústics a la xona de l’entorn de la Sagrada Família i l’avinguda de Barcelona. En aquests passos ja es disposa de semàfor adaptat arran de les propostes fetes pel Consell d’accessibilitat i a petició d’una persona invident.

A més totes les remodelacions de voreres ja inclouen un tipus de paviment tactil que indica a les persones invidents que utilitzen el bastó quin és l’itinerari que cal seguir per accedir als passos de vianants i a les cruïlles.

Els parcs infantils del Garcia Fossas, del Centre Cívic Nord i del Parc Central ja disposen d’elements de joc infantil inclusius en els què hi poden jugar nens i nenes amb mobilitat reduïda o diversitat funcional. Des de l’Ajuntament s’anirà ampliant aquest nombre de parcs adaptats i s’ha fet un treball de recerca i de propostes amb el Consell de la Infància en aquest sentit, per disposar d’elements integradors i adaptats en els nous parcs de la ciutat.

Vives ha finalitzat agraint la tasca realitzada amb el Consell d’Accessibilitat i ha destacat que “aquestes millores serveixen per garantir l’autonomia i la seguretat de tots els igualadins i igualadines i assegurar que no deixem ningú endarrere”. Una millora que “és per a tots, ja no nomes per a persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional, també quan portem carros de la compra o cotxet. Son millores molt concretes i funcionals que fan més fàcil i amable el dia a dia i la circulació per la ciutat”.

  • Compartir
Pertany a: ,