Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada impulsa diversos cursos formatius i professionals adaptats a les necessitats de les empreses

L’Ajuntament d’Igualada impulsa diversos cursos formatius i professionals adaptats a les necessitats de les empreses

Una de les novetats és l’Escola de Confecció, que compta amb el suport de Buff, per formar a joves a les aules de l’Igualada Fashion Lab
16-02-2022

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, ha presentat els cursos formatius i professionals que des del departament d’Ocupació s’han engegat aquest mes de febrer. Marcè ha explicat que “afrontem un any post pandèmia on creiem que caldrà un suport addicional a les persones que estan cercant feina o volen millorar la que en la actualitat i també aquelles que volen certificar les aptituds i coneixements que tenen”. El regidor de Dinamització Econòmica ha avançat que des del departament de promoció econòmica s’ha decidit potenciar els programes que ja teníem crear-ne de nous adaptats a la situació actual.

Un dels primers cursos que s’ha iniciat és el d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents. Els alumnes del curs obtenen un certificat de professionalitat que els permet poder treballar en l’atenció de persones que tenen dependència i que viuen en una institució , residencia  o centre de dia. Marcé ha recordat que aquesta, “és una formació que té una taxa d’inserció del 100 % ja que es un perfil molt demandat”. La formació combina 410 hores de teòrica que s’han desenvolupat a les noves aules d’Ignova que han estat homologades per simular un entorn real de treball i 80 hores de pràctiques en empreses.

També s’ha iniciat el curs de Logística i Magatzem, una formació que Marcè ha explicat  “realitzem per l’alta demanda que detectem en les empreses del sector”. El curs prepara als alumnes per treballar en magatzems i els habilita per poder portar elevadors i per entrar en els entorns digitals de les empreses. Els alumnes realitzen 236 hores de formació teòrica en magatzems amb maquinària  real  i 100 hores de practiques en empreses.

Un nou curs de formació que s’ha impulsat de l’Ajuntament d’Igualada és el de Reformes de la Llar. S’ha creat arran de la demanda de professionals formats en aquest sector. Jordi Marcè ha recordat que “hem creat ajuts per rehabilitar habitatges i ara creiem que hem de ajudar a formar a joves en aquest sector per tenir professionals en aquest àmbit”.  El curs es fa a les noves instal·lacions de l’empresa Saltoki en una modalitat totalment pràctica de 286 hores a les què s’hi sumen 100 hores de practiques més en empreses en feines totalment reals. Marcè ha destacat i recordat que totes aquestes tenen una inserció laboral de gairebé el 100 %.

Escola de confecció Buff a l’Igualada Fashion Lab

Un altre projecte que comença a caminar i que ha explicat Marcè és l’Escola de Confecció que compta amb el patrocini de Buf. El projecte s’està iniciant i, aquest dilluns, ja s’han fet les primeres sessions informatives amb la presencia de 44 persones interessades. Es tracta de una formació teòrica i pràctica que es farà dins de les aules del centre d’innovació Igualada Fashion Lab i també comptarà amb pràctiques remunerades a les empreses que participen del projecte. Marcè ja avançat que es tracta “d’un format molt diferent tant el la fórmula com en els continguts, que començarà a finals de març i que tots els actors implicats en el projecte el presentarem públicament aviat”.

El regidor ha explicat que la voluntat del departament d’ocupació és treballar per que “la formació ocupacional s’adapti i ensenyi el que les empreses locals necessiten fent que els alumes d’aquests cursos aprenguin fent-ho directament a les empreses”.

Espai de recerca de Feina Activa per la orientació laboral

En aquesta presentació, el regidor Jordi Marcè ha explicat que des del departament de Dinamització Econòmica s’ha iniciat l’Espai de Recerca Activa de Feina on, amb el suport de dues tècniques , s’ofereixen dos serveis: Suport a la recerca de feina activa i eines digitals per a realitzar aquesta búsqueda de feina.

També en el marc del acompanyament professional s’ha iniciat el primer dels dos grups del programa orientat a l’acompanyament de dones amb perfils alts i que tenen alguna dificultat en la recerca de feina

Pel que fa al plans d’ocupació en l’actualitat hi ha 8 contractes que van iniciar-se aquest 15 de febrer que se sumen als 17 que ja hi havia en marxa. El proper dia 1 de maig, ha avançat Marcè, se n’iniciaran 18 més.             

  • Compartir