Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada impulsa la campanya “R-ciclajoguina”, per recicilar joguines amb components electrònics

L’Ajuntament d’Igualada impulsa la campanya “R-ciclajoguina”, per recicilar joguines amb components electrònics

Les escoles adherides disposen d’uns contenidors, per dipositar les joguines elèctriques i electròniques que ja no funcionen
26-01-2022

L’Ajuntament d’Igualada juntament amb el Consell d’Infants ha engegat una campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics dirigida a nens i nenes d’educació infantil. L’objectiu de la iniciativa és afavorir la recollida selectiva d’aquests residus i evitar l’emissió de components tòxics i perillosos al medi.

L’Ajuntament ha contactat amb totes les escoles de la ciutat per tal d’informar-los de la campanya i oferir-los l’oportunitat de participar-hi. A les escoles adherides se’ls ha fet arribar uns contenidors, on els nens i nenes poden dipositar les seves joguines i petits aparells elèctrics i electrònics. També cartells informatius i fulletons on s’explica quins aparells es poden dipositar i quin altres s’han de portar a la deixalleria. Per exemple, un cotxe teledirigit o un conte amb música, són joguines que aniran al contenidor R-ciclajoguina, i en canvi, una bicicleta o un ordinador, s’ha de portar a la deixalleria.

El Consell d’Infants ha col·laborat amb el projecte, i entre altres tasques, ha produït un vídeo amb on es crida a la participació.

La campanya estarà activa fins al dia 28 de febrer, data límit perquè els nens i nenes facin neteja d’aquelles joguines que ja no funcionen, tot aprenent a reciclar-les adequadament.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha recordat que campanyes com aquesta són molt necessàries per a la conscienciació, des de ben petits, de l’emergència climàtica en la que ens trobem. Vives ha detallat que “el R-ciclajoguina compleix dues funcions; per una banda, reciclar i per altra banda, que els nostres nens i nenes prenguin consciència dels components contaminants que poden contenir les seves joguines i aparells electrònics”.

  • Compartir
Pertany a: ,