Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada impulsa un pla específic de suport al sector cultural

L’Ajuntament d’Igualada impulsa un pla específic de suport al sector cultural

El pla arrenca amb quinze mesures que s’aniran ampliant i adaptant en funció de l’evolució de la situació sanitària
17-05-2020

L’Ajuntament d’Igualada endega un Pla de suport específic al sector cultural a través del qual el Departament de Promoció Cultural vol contribuir a superar l’especial afectació que la pandèmia de la Covid-19 té en aquest sector, que pràcticament s’ha vist abocat a aturar tota la seva activitat.

Aquest Pla de ciutat, entre d’altres accions, vol prioritzar la interlocució  acompanyament dels sectors culturals per escoltar les seves demandes. El document que s’ha elaborat és un recull de quinze mesures i accions impulsades des del Departament i que s’anirà ampliant des de la interlocució amb les entitats del sector. Per tant, es tracta d’un document viu, que anirà evolucionant en funció de la situació sanitària i les restriccions que la desescalada imposi en cada moment. Els objectius de totes aquestes mesures són:

• Fer suport en xarxes socials i establir estratègies per mantenir l’essència de les activitats culturals del calendari festiu, en la forma que les autoritats sanitàries ho permetin en cada moment.

• Establir les mesures i els mecanisme per intentar que l’impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural. Flexibilitzar les subvencions i establir ajudes als sectors més afectats.

• Fer costat al sector per a una represa el més ràpida possible de l’activitat a mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin.

• Establir una estratègia per repensar la Capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada, 2022, com a oportunitat per fer d'aparador de la nostra cultura, al país.

Entre les mesures que preveu el Pla, que s’ha elaborat tenint en compte les necessitats i propostes dels representants del sector cultural, n’hi ha que ja s’han dut a la pràctica, com el projecte La Mostra a Casa, el suport a la celebració de la Diada de Sant Jordi o el suport als creadors locals a través de la programació del cicle Auditori Virtual de teatre, música i dansa, que s’estrena aquest diumenge, 17 de maig.

El Pla també preveu establir la creació d’un campus de sessions webinars de formació en comunicació i digitalització per oferir-les gratuïtament al sector cultural; adaptar la gestió de la convocatòria general de subvencions al calendari en què se’n pugui aixecar la suspensió; obrur una línia de subvencions i acords amb el sector de les empreses culturals més afectades, com el Teatre de l’Aurora o l’Ateneu Igualadí, atesa la limitació d’aforament amb que podran reprende l’activitat; dissenyar una edició del Mercat de Lletres adaptat a les limitacions que estiguin fixades a final de setembre; reprogramar totes les actuacions de la temporada passada que sigui possible de companyies de teatre, música i dansa; establir estratègies de programació i gestió diferents per mantenir parcialment la programació del festival Anòlia; adaptar festivitats i activitats de cultura popular i tradicional, com l’arribada de la Flama del Canigó i la festa de Sant Joan; consensuar amb les diferents entitats la readapatació de la programació de la Festa Major; adaptació de les bases dels Premis Ciutat d’Igualada; convocatòria d’una proposta ampliada d’ajuts a projectes artístics locals Igual’ART; difusió de l’entorn web i xarxes socials de les col·leccions i participació del Museu de la Pell en el Dia Internacional dels Museus, i oferir un programa d’exposicions i impulsar l’obertura limitada del Museu de la Pell i de l’Arxiu Comarcal.

 

 

  • Compartir