Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada inicia el procés urbanístic per tenir una residència universitària a les antigues Piscines del Casal

L’Ajuntament d’Igualada inicia el procés urbanístic per tenir una residència universitària a les antigues Piscines del Casal

El projecte contempla, també, que l’Ajuntament obri un nou vial i que la propietat del terreny pugui construir-hi habitatges de protecció oficial
17-01-2024

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat dels representants de les parròquies de la ciutat, mossèn Xavier Bisbal, mossèn Eduard Flores i mossèn Josep Massana, ha anunciat aquest dimecres, 17 de gener, que l’Ajuntament d’Igualada proposarà la modificació puntual del planejament urbanístic dels terrenys de les antigues piscines del Casal per tal que s’hi pugui construir una residència per a estudiants universitaris.

Marc Castells ha destacat que aquest projecte és part de la transformació estratègica d’Igualada d’una banda com a ciutat universitària i, de l’altra, l’aposta del govern municipal per remodelar el Passeig Verdaguer des del parc de l’Estació Nova fins al parc de l’Estació Vella, tant des del punt de vista urbanístic com dels seus usos.

El projecte de ciutat universitària, impulsat per l’alcalde Marc Castells, es va iniciar el 2014 amb la inauguració del Campus del Pla de la Massa i ha anat creixent amb la incorporació de l’edifici 4DHealth, l’any 2015; el Campus a l’edifici de La Teneria el 2019, la declaració de l’hospital com a Hospital Universitari l’any 2020 i la propera inauguració del Campus Salut al Passeig Verdaguer aquest 2024. Tot plegat un creixement que ha convertit Igualada en ciutat universitària amb un creixement exponencial d’estudiants que arribaran a ser 1500 d’aquí cinc any anys.

Per aquest creixement exponencial calia, ha detallat Castells, facilitar que Igualada pugui tenir una residència per a estudiants universitaris. L’Alcalde ha explicat que des del govern sempre s’ha defensat  la idea que “havia de ser l’empresa privada la que promogui un projecte com aquest ja que donarà servei principalment a estudiants de fora de la ciutat”. Amb l’acord satisfactori amb el què s’ha arribat amb les parròquies s’oferirà terreny molt ben ubicat per tal que les empreses puguin participar en un concurs públic per construir i gestionar aquesta universitat “que no costarà ni un euro als igualadins” La ciutat tindrà un guany patrimonial amb l’edifici que quedarà per Igualada, a banda s’alliberaran pisos que en aquest moments estan llogats a estudiants.

Un terreny que es dividirà en tres parts

La proposta a la què s’ha arribat per transformar aquest terreny que té 3400m2  és la de dividir-lo en tres parts. La primera part serà la urbanització d’un nou vial que l’ajuntament s’ha compromès a urbanitzar l’any 2025 i que unirà de forma transversal el carrer dels Caputxins fins al carrer de Josep, a l’alçada del Carrer de l’Amor. Un vial ample, de 10 metres d’amplada per on es podrà transitar de forma còmoda i accessible que dividirà el terreny en dues parcel·les.

La parcel·la que quedarà tocant al Passeig Verdaguer tindrà 1.300 metres i serà la que s’oferirà en un concurs públic, per tal que una empresa pugui construir-hi i després gestionar durant diversos anys una residència per a 100 estudiants universitaris. Es la parcel·la que dona directament al Passeig, un vial importantíssim de la ciutat, ha destacat Marc Castells i “on durant aquests propers anys s’hi realitzaran diverses transformacions que l’ompliran de vida i activitat”.

La segona parcel·la, quedarà per sobre del nou carrer que creuarà l’actual terreny. Aquest espai actualment ja és una zona que era edificable però que fins ara havia quedat inutilitzada per la inexistència del carrer que ara es construirà i que connectarà amb l’entorn. Aquesta part, propietat de les parròquies de la ciutat, la destinaran a construir-hi entre 28 i 30 pisos de Protecció Oficial.

  • Compartir