Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada inicia el projecte del nou mercat de La Masuca amb una inversió de 5M d’euros de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament d’Igualada inicia el projecte del nou mercat de La Masuca amb una inversió de 5M d’euros de la Diputació de Barcelona

El projecte inclou un mercat nou, redueix costos, serà més viable per als paradistes i aquests no hauran de traslladar-se fora mentre durin les obres
14-02-2024

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat que el projecte de renovació del mercat de La Masuca rebrà una subvenció de la Diputació de Barcelona de 5 milions d’euros en els propers anys 2025 i 2026. Una inversió que permetrà, ha explicat Castells, que “el projecte no tingui cap cost per als igualadins”.

Després d’un any i mig d’estudis previs necessaris dels diferents àmbits tècnics i jurídics, per tirar endavant la remodelació del mercat, l’Ajuntament d’Igualada s’ha reunit amb els paradistes per presentar-los un projecte de reforma repensat, centrat en la planta baixa del mercat de La Masuca que és la zona on s’ubiquen els paradistes i que esdevé el nucli central del mercat. Un projecte que ha estat ben rebut pels placers ja que tindrà un cost més baix, el que per a ells suposarà una reducció destacable en la inversió de la licitació de les parades. A més, un dels punts importants d’aquest projecte és que contempla que la reforma es pugui fer sense que les parades hagin de traslladar-se fora de l’edifici, tal com demanaven els placers.

Un projecte, ha destacat Castells que “inclou l’ambició inicial, la voluntat d’obrir-se a la ciutat, que sigui sostenible i viable pels paradistes, escoltant-los com hem fet sempre.

L’actuació remodelarà la planta baixa del mercat obrint-la a la ciutat

El projecte actual remodelarà integralment la planta baixa, deixant iguals les plantes destinades al pàrquing de vehicles. Una remodelació, ha assegurat Castells, que “serà espectacular i convertirà el mercat en un mercat de tercera generació. La planta baixa s’obrirà a la ciutat, amb vidres al carrer per tal de fer un mercat obert, transparent i que permetrà que la vida que hi haurà a dins es vegi des de fora”. La meitat de la superfície l’ocuparan els paradistes i l’altra meitat un petit supermercat que oferirà productes complementaris per millorar l’oferta global conjunta que La Masuca donarà als compradors.

El nou mercat estarà també pensat per a garantir la màxima sostenibilitat, amb plaques fotovoltaiques al sostre i la constitució d’una comunitat energètica, un fet que abaratirà molt les despeses dels paradistes per aquest concepte.

Obertura pel novembre del 2026

El projecte del nou mercat de La Masuca ja ha fet els primers passos endavant amb l’inici de la construcció del nou accés al mercat des del carrer de Sant Carles, una nova entrada integrada a l’edifici de 12 pisos de protecció oficial que s’està construint ja en aquests moments.

Un cop explicada la reforma als paradistes, el calendari de la reforma segueix i en el pròxim ple, a finals de febrer, s’aprovarà la pròrroga de les concessions actuals. La data prevista per l’obertura del nou mercat és el novembre de 2026.

Les obres no afectaran el mercat dels pagesos dels dimecres i els dissabtes, que s’ubica a la plaça.

Inversions estratègiques de la Diputació a Igualada i l’Anoia

Marc Castells, ha volgut destacar que aquesta important inversió de la Diputació de Barcelona se suma al seguit d’inversions estratègiques per Igualada i la comarca de l’Anoia fruit del pacte entre Junts per Igualada i el partit dels Socialistes a la Diputació. Al setembre ja van anunciar-se 3 milions d’euros per a l’ampliació de la residència d’Apinas als Prats de Rei i fa pocs mesos els 700.000 € per una nova fase per la remodelació i modernització del polígon industrial de Les Comes. Castells ha explicat que properament “podrem anunciar més inversions que seran de vital importància per al nostre territori”.

  • Compartir
Pertany a: