Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada inicia una campanya de desinfecció dels carrers incrementant la neteja als punts clau de la ciutat

L’Ajuntament d’Igualada inicia una campanya de desinfecció dels carrers incrementant la neteja als punts clau de la ciutat

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
17-03-2020

L’alcalde d’Igualada, Marc Castell, ha explicat que, des d’aquest matí, els equips d’aigua del servei de neteja viària de la ciutat estan desinfectant els carrers per minimitzar la propagació del coronavirus. Utilitzant desinfectants homologats i seguint els protocols establerts per la inactivació del coronavirus, quatre equips de neteja es centren, de moment, en cobrir els espais prioritaris de la ciutat com són el mercat municipal, els entorns de l’Hospital d’Igualada, els Centres d’Atenció Primària i les benzineres. També es desinfecten periòdicament tots els vehicles municipals com els de la policia local, entre d’altres. Segons Castells, “la voluntat de l’Ajuntament és anar incrementant l’àrea a desinfectar per tal de cobrir tota la ciutat, fet que durem a terme gradualment i seguint les indicacions dels experts.” Es tracta d’una nova mesura preventiva que acompanya a la mesura principal i primordial del confinament.

Per altra banda, Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat des del punt de vista social i ha assegurat que Creu Roja actua en coordinació constant amb el SEM i amb els ajuntaments de la zona confinada. Morist ha explicitat els compromisos adquirits des d’aquest àmbit:

-        S’ha assegurat l’abastiment del banc dels aliments i està funcionant amb normalitat als quatre municipis de la zona confinada.

-        Segons establert pel Departament de Benestar i Família, als infants amb beca menjador se’ls repartirà unes “targes moneder” per assegurar-los una alimentació saludable durant el període de confinament.  

-        En coordinació amb els Serveis Socials dels municipis confinats, des de la Creu Roja Anoia s’estan fent visites a diferents domicilis de persones de col·lectius vulnerables per tal de proporcionar-los elements de subsistència com ara menjar, productes farmacèutics o butà.

-        Des de Creu Roja Catalunya i Creu Roja Anoia es recolzarà al SEM en vehicles i personal.

Morist, ha comentat que des de Creu Roja s’estan rebent ofertes de gent disposada a col·laborar amb ells per ajudar-los i ha remarcat que “el millor voluntariat en aquests moments és quedar-se a casa, no visitar amics ni familiars i atendre’ls sempre que es pugui de forma telefònica”.

Per altra banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells ha volgut estendre un agraïment a tothom qui està ajudant a superar aquesta emergència sanitària. En primer lloc, els ajuntaments de la zona confinada agraeixen el suport de la DIBA, que ha complementat el seu operatiu actual de teleassistència amb una nova línia 900 gratuïta que, gestionada a través dels serveis socials dels municipis, dona suport telefònic a les persones grans que viuen soles.

En segon lloc, s’ha agraït tant la propietat de l’edifici del carrer Sant Carles 41 que ha posat a disposició l’equipament per habilitar com a hospital d’emergència en cas que fos necessari, com la Fundació MIPS i Assistencial Anoia que també han posat a disposició alguns dels seus equipaments destinats a consultes mèdiques. De la mateixa manera, s’ha agraït l’oferiment d’allotjament per a personal sanitari que han fet els hotels America i Somiatruites d’Igualada i l’empresa Airbnb.  

Finalment, l’alcalde d’Igualada ha advertit que s’espera que en els propers dies vagin augmentant les dades tant de persones que donin positiu al test del COVID-19 com de defuncions per la malaltia i per això insisteix en demanar als ciutadans a respectar estrictament el confinament per tal de garantir la seguretat tant pròpia com de tota la comunitat.

 

  • Compartir