Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada inicia una prova pilot d’orientació acadèmica per a joves

L’Ajuntament d’Igualada inicia una prova pilot d’orientació acadèmica per a joves

L’objectiu del projecte és el de reduir l’abandonament escolar i oferir noves oportunitats als joves de l’institut Joan Mercader d’Igualada
15-04-2021

De forma conjunta, el departament d’Ensenyament i el de Joventut han iniciat un projecte pilot d’orientació acadèmica per a joves que es durà a terme durant aquest darrer trimestre a l’Institut Joan Mercader. El projecte ha estat presentat als alumnes per la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa i la regidora de Joventut Carlota Carner.
Aquesta prova pilot neix de la voluntat de reforçar l’acompanyament dels alumnes en les transicions entre diferents etapes educatives amb la voluntat d’afavorir la continuïtat d’itineraris formatius. Alhora s’emmarca dins del projecte pilot Noves Oportunitats Educatives impulsat per la Diputació de Barcelona, i en el que hi participen vuit municipis de la demarcació.  La regidora d’ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, ha explicat que “aquesta experiència se centra en la prevenció i el tractament de l’abandonament escolar prematur mitjançant els diferents serveis municipals”. Illa ha destacat també que la participació en aquest projecte “permetrà disposar d’una plataforma tecnològica destinada a estructurar els recursos juvenils i millorar-ne l’acompanyament”.
Per tal d’aproximar el projecte als alumnes el dispositiu oferirà figures en l’àmbit de l’orientació al propi centre en coordinació amb el professorat de referència. Es disposarà d’un servei setmanal d’atenció individualitzada format per professionals de La Kaserna que aproparan a l’alumnat als recursos ja existents al municipi.
La regidora de Joventut, Carlota Carner ha posat en valor el fet que “aquesta orientació és complementària als serveis que ja s’ofereixen a La Kaserna” i ha recordat que l’equipament juvenil “ofereix assessorament de 360º en tots els aspectes de la vida dels joves”
L’inici d’aquest projecte d’orientació acadèmica coincideix amb el darrer trimestre del curs escolar i assenta les bases per tal d’ampliar-lo el proper curs escolar a altres centres educatius de secundària.

  • Compartir