Sou a: Inici / Noticies / L’ajuntament d’Igualada instal•la caixes niu per a ocells a parcs i patis d’escoles

L’ajuntament d’Igualada instal•la caixes niu per a ocells a parcs i patis d’escoles

Atesos els bons resultats de la prova pilot, s’ha decidit continuar durant aquest hivern amb un total de 50 menjadores noves distribuïdes en diverses escoles, llars d’infants i en espais verds d’Igualada
14-12-2022

L’Ajuntament d’Igualada, amb l’objectiu d’avançar cap a una gestió proactiva de la biodiversitat urbana ha instal·lat diversos hotels d'insectes, menjadores i caixes niu per a ocells insectívors en diversos parcs i escoles del municipi amb l’objectiu d’afavorir la millora de les poblacions d’espècies autòctones de fauna, la lluita biològica contra les plagues del verd urbà; així com, també, la conscienciació ciutadana i l’educació ambiental en matèria de biodiversitat.

Aquesta acció forma part d’una campanya que es va iniciar l’any 2021. Atesos els bons resultats de la prova pilot, s’ha decidit continuar durant aquest hivern del 2022 - 2023. Així, durant aquest mes de desembre s’han instal·lat un total de 50 menjadores distribuïdes en diverses escoles i llars d’infants i en espais verds d’Igualada com els parcs Garcia Fossas, Vallbona, Valldaura, Trànsit, Solidaritat entre d’altres, però també al Passeig Verdaguer i, evidentment, al Parc Central, per tal de subministrar aliment a les aus hivernants de la nostra ciutat.

En aquestes menjadores s’anirà reposant l’aliment, concretament cacauets, cada dues setmanes fins al mes de març i es farà el seguiment del consum d’aliment.

De manera natural alguns ocells empren els buits i forats en els arbres per a nidificar o amagar-se de possibles depredadors, però en algunes zones, depenent del tipus d’arbrat, pot resultar més complicat. Les caixes niu faciliten l’increment en les poblacions d’ocells, i la seva permanència estable en l’entorn, on ajuden a mantenir el control biològic de plagues i també propaguen la llavor dels arbres, augmentant la diversitat de la flora

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “aquesta iniciativa forma part de la voluntat de l’Ajuntament de contribuir en el desenvolupament favorable de l’ecosistema, a la vegada que es fa pedagogia de la seva importància entre els més petits”.

  • Compartir
Pertany a: