Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada, més a prop que mai

L’Ajuntament d’Igualada, més a prop que mai

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
14-04-2020

L’Ajuntament d’Igualada porta més d’un mes a prop de veïns i veïnes en la situació excepcional a la Conca d’Òdena produïda pel Covid-19. El dia 11 de març es va fer un decret per al tancament de totes les activitats de l’Ajuntament, tancament d’escoles, equipaments esportius, socials i culturals, transports públics (excepte taxis)... Des de llavors, s’ha treballat més intensament que mai per oferir solucions a la ciutadania amb agilitat i transparència.
Els igualadins i igualadines tenen la Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) oberta 7 dies a la setmana per a consultes al telèfon 93 803 19 50 (excepte en festius que atén consultes d’urgència la Policia Local al 93 805 18 18).
Per prevenció i protecció de la salut de la població, l’Ajuntament ha procedit a la desinfecció (amb l’ajuda dels Forestals i altres administracions) de carrers i punts estratègics de la ciutat (Hospital, CAP, súpers, mercat, gasolineres, etc.) i ha coordinat una campanya especial amb Policia local perquè la gent respecti el confinament
En l’àmbit social:
- Hem impulsat una acció de neteja i desinfecció especial a residències
- Hem gestionat els donatius de material sanitari i la distribució entre les residències de la conca, Policia Local, Espai cívic Centre, CAP i Hospital. Concretament al CAP, també hem gestionat la logística d’enviament de materials com carpes, estufes, etc.
- Hem gestionat l’ajut a més de 700 famílies a través del Banc de queviures
- Hem repartit 99 targetes moneder a través de serveis socials. Per a les escoles bressol, s’han tramitat 40 ajuts a través de transferències bancàries.
- Hem obert el refugi de pelegrins per acollir puntualment persones sense llar
- Hem mantingut el servei de teleassistència i l’hem augmentat fins a superar el miler de persones de col·lectius vulnerables a qui fem seguiment de la seva situació i oferim acompanyament emocional
- Hem instal·lat, preventivament, un hospital de campanya al Complex Esportiu Les Comes
- Hem facilitat la finalització de les obres d’instal·lacions de la residència de l’antiga Mútua Igualadina, i hem mitjançat entre la propietat i la Generalitat per si fos necessari utilitzar-la.
- Hem coordinat el reforç dels serveis i l’ampliació de les instal·lacions funeràries als cementiris.
- Hem reforçat el projecte RADARS, intensificant el seguiment telefònic.
- Hem incrementat els repartiments d’àpats a domicili
En l’àmbit d’economia i comerç:
- Hem obert un punt d’informació empresarial de dilluns a divendres de 8 a 15h al telèfon 93 806 65 55 amb personal d’Ig-Nova. S’han atès gairebé un miler de consultes per telèfon i més d’un miler per correu electrònic. La gran majoria han tingut a veure amb les baixes per a treballadors essencials i no essencials, dubtes sobre entrades i sortides a la zona perimetral, ajuts a empreses i autònoms...
- Hem contactat proactivament amb pimes del sector alimentari
- Hem impulsat el servei “T’ho portem a casa” del Mercat Municipal de la Masuca
- Hem obert el portal www.concaconnectada.cat per intercanviar ofertes i demandes com ara bossa de professionals, productes i serveis d’autònoms i pimes de la comarca de l’Anoia, amb prop d’un centenar d’anuncis publicats.
- Hem impulsat la campanya de comerç de proximitat “Ara més que mai, estem per tu , que dóna visibilitat als comerços de serveis essencials que aquests dies tenen la persiana aixecada
- Hem col·laborat amb el projecte MALLA: una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers que treballa en xarxa amb voluntaris per oferir material imprès en 3D per a centres sanitaris i residències.
En l’àmbit de tributs:
- Hem suspès l’emissió de rebuts de quotes de serveis municipals no prestats com els espor us, Escola de música, Escola d’art, centres cívics, llars d’infants, entre d’altres.
- Hem ajustat les liquidacions de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires, i en relació al mercat no sedentari, en proporció al temps en què no s’hagi pogut realitzar l’ocupació.
- Hem ajustat l’import dels rebuts de la taxa d’escombraries comercials, en proporció al temps en què hagi hagut de cessar l’ac vitat de l’establiment, com a conseq ència de l’aplicació del eial decret 463 0 0, de 14 de març, de declaració de l’estat d’alarma i altres norma ves de desenvolupament.
- Hem reduït en 30 dies els termini de previsió en el pagament de les factures dels proveïdors d’aquest ajuntament.
- Hem prioritzat la contractació de proveïdors de la zona
- Hem ajornat el pagament de l’IBI, impost de circulació, la taxa de guals i la taxa de residus domèstics.
En l’àmbit d’ensenyament:
- Hem fet una gestió coordinada amb els centres del tancament de les escoles, instituts i llars d’infants.
- Hem impulsat una acció per garantir l’alimentació dels infants que tenen beca menjador (tant de la Generalitat, com de l’Ajuntament) a través de la distribució de targetes moneder. Igualada va ser un dels primers municipis de tot Catalunya amb més de 20.000 habitants en distribuir-les. Gràcies a la connexió directa de l’Ajuntament amb tots els centres i del treball en xarxa amb Serveis socials, el Consell Comarcal i en el marc d’un projecte de la Diputació.
- A partir del 15 d’abril es reprenen les classes en línia. El Departament d’Educació de la Generalitat s’encarregarà d’oferir dotació d’accés wifi. L’àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament amb el departament d’informàtica vetllaran per les necessitats que se’n derivin.
- Els centres públics han traslladat aliments dels seus menjadors a la Residència P. Vilaseca i al Banc de Queviures.
En l’àmbit d’Infància i Joventut:
- Hem impulsat la campanya #femhobé, hem mantingut una informació i conversa continuada a xarxes socials i a igualadajove.cat, i hem obert el servei en línia del punt d’informació juvenil (PIJ). També amb hem promogut la participació activa de nens i nenes en la comunicació municipal – fins i tot amb preguntes a l’alcalde – a través del Consell d’Infants.
En l’àmbit d’Igualtat:
- A través de la MICOD hem reforçat el servei amb una nova línia d’atenció totalment confidencial a Telegram, coordinada per l’entitat Dones amb Empenta, per a les dones que necessitin adreçar-se al servei de SIAD o de SIE.
- Hem fet seguiment telefònic actiu dels casos previs al confinament atesos al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, coordinat per la MICOD.
En l’àmbit de les empreses municipals
- L’empresa municipal SIMA ha decretat la gratuïtat de la zona blava, així com també la gratuïtat del pàrquing de l’hospital mentre duri l’estat d’alarma.
- L’empresa municipal PIMHA ha aprovat una moratòria dels lloguers dels seus habitatges.

  • Compartir