Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada obre la convocatòria per rehabilitar pisos buits amb un ajut de 20.000€ per habitatge

L’Ajuntament d’Igualada obre la convocatòria per rehabilitar pisos buits amb un ajut de 20.000€ per habitatge

Els propietaris dels pisos reformats els han de posar 5 anys a la borsa de lloguer assequible
18-05-2022

L’Ajuntament d’Igualada ja ha obert una nova convocatòria de subvencions per arranjar pisos buits i cedir-los a la bossa de lloguer assequible de l’Ajuntament. Es tracta d’una subvenció amb un import màxim de 20.000€ per habitatge a rehabilitar que aquest any compta amb una dotació pressupostària total de 500.000€.

La presentació de l’obertura de la convocatòria d’ajuts ha estat presentada aquest dimecres per les tinentes d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera i Carlota Carner acompanyades de la Mari Carmen, una de les propietàries que va participar en la convocatòria de l’any passat i ja ha finalitzat les obres de rehabilitació.

Carme Riera ha explicat que davant l’èxit de l’any passat l’Ajuntament novament tira endavant aquesta convocatòria amb algunes millores que fan més referència a aspectes formals que de contingut. Riera ha valorat molt positivament aquesta convocatòria “que permet als propietaris posar al dia habitatges que havien quedat desfasats i alhora amplia el parc d’habitatges de lloguer assequible per la ciutat d’Igualada.

Els ajuts que s’atorguen als propietaris són de fins a 20.000€ i no es necessita que hi hagi cap cofinançament per part de la propietat. La subvenció és del 100% del pressupost sempre que no superi l’import màxim.

L’ajut pot donar-se en forma de bestreta d’un 20% del total una vegada s’hagi presentat la comunicació prèvia o s’hagi obtingut la llicència d’obres, pagades les taxes i impostos que corresponguin, i prèvia la signatura del compromís d’incloure l’habitatge en el Programa de Mediació per al Lloguer Social. La resta de l’import de la subvenció serà abonat a mesura que es justifiqui la despesa realitzada. Cal un compromís de 5 anys de cedir l’habitatge a la borsa de lloguer assequible

La Mari Carmen, la propietaria d’un pis que ja s’ha rehabilitat dins d’aquest programa d’ajuts, ha explicat que la seva experiència “ha estat molt satisfactòria amb un acompanyament constant dels tècnics de l’ajuntament”. En aquest cas la Mari Carmen ha rehabilitat un pis que no s’havia tocat des de l’any de la seva construcció al 1972. Ha explicat que “tot i que el procés em feia mandra un cop m’hi vaig posar tot va ser molt  més senzill del què pensava i tot ha estat ràpid i senzill”.

Les obres que entren dins d’aquesta subvenció s’han d’iniciar dins l’any en què s’atorga la subvenció, excepte que aquesta s’atorgui en el darrer trimestre de l‘any; i, hauran d’haver finalitzat abans del 30 de setembre de l’any següent en què s’atorgui la subvenció. L’inici de les obres serà necessàriament posterior a la inspecció de l’habitatge per a la realització de l’informe intern d’idoneïtat tècnica.

L’any passat es van rebre un total de 52 sol·licituds de les quals 26 es van poder atorgar. De les que no van prosperar; 7 van ser renúncies, 10 desistides per no contestar requeriments reclamats, 7 desistides per ser propietaris de més d’un habitatge i no correspondre al primer i 2 van ser denegades.

 

  • Compartir
Pertany a: ,