Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada obre una nova edició de Formació Dual en Sociosanitari

L’Ajuntament d’Igualada obre una nova edició de Formació Dual en Sociosanitari

El programa s’iniciarà al febrer especialment dirigit a joves d’entre 16 i 29 però aquest any s’ampliarà l'accés a altres grups, com ara majors de 45 anys sense contracte laboral durant un any o persones majors de 29 anys en situació de risc d'exclusió
16-01-2024

El servei de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, a través d’Ig-Nova Ocupació, ha obtingut la homologació per a realitzar una nova edició de la Formació Professional Ocupacional Dual (FPO DUAL) en l'àmbit Sociosanitari. Aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i amb fons del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), obre una oportunitat única per a 15 persones per formar-se i treballar en el sector sociosanitari.

Aquest programa, que comença al febrer del 2024 i conclourà al febrer del 2025, està especialment dirigit a joves entre 16 i 29 anys. No obstant això, aquest any, com a novetat, s'amplia l'accés a altres grups, com ara majors de 45 anys sense contracte laboral durant un any o persones majors de 29 anys en situació de risc d'exclusió.

Els participants seran contractats pel Consorci Sociosanitari d'Igualada per a un període d'un any, on alternaran entre formació teòrica i pràctica laboral. Aquesta experiència dual no només enriqueix el seu aprenentatge, sinó que també els proporciona una experiència laboral valuosíssima per la seva posterior incorporació al mercat laboral.

La formació, que es realitzarà íntegrament al 4DHealth, inclou un total de 650 hores, repartides entre l'obtenció del Certificat de professionalitat SSCS0208 i tres cursos d'especialització en l'àmbit sociosanitari. Aquests certificats són reconeguts a tot Espanya i tenen validesa segons la normativa de la Unió Europea.

L’objectiu és proporcionar als joves les habilitats i coneixements necessaris per treballar en qualsevol institució amb persones dependents, com ara residències. La primera edició d'aquest programa, duta a terme durant el període 2022-2023, va ser un èxit rotund amb 10 joves graduats, tots ells actualment treballant en el sector.

Ig-Nova Ocupació és el servei d'orientació i inserció laboral promogut per l'Ajuntament d'Igualada amb l'objectiu d'incentivar i dinamitzar l'ocupació a la ciutat donant atenció a les persones i empreses. Treballa per fomentar l'accés al mercat de treball, el desenvolupament professional de les persones i la intermediació entre l'oferta i la demanda a Igualada i l'Anoia.

Per a més informació sobre aquest programa, podeu contactar amb Ig-Nova Ocupació al telèfon: 938 05 57 10

 

  • Compartir