Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada ofereix una activitat de recordatori de natació gratuïta dirigida a infants de 6è de primària

L’Ajuntament d’Igualada ofereix una activitat de recordatori de natació gratuïta dirigida a infants de 6è de primària

L’acció permet l’autoconeixement del nivell de natació de cada alumne per evitar accidents aquàtics alhora que serveix d’assessorament sobre el nivell de cada infant
25-05-2022

Amb la voluntat de prevenir els accidents aquàtics observats en sortides escolars i fomentar l’aprenentatge de la natació, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn d’Igualada es va decidir treballar aquest curs 2021-2022 en una actuació de piscina dirigida als nens i nenes que aviat cursaran secundària.

Durant l’activitat es recorden tècniques de natació als infants que han assistit a classes en cursos anteriors. Així mateix, l’acció té l’objectiu de detectar l’alumnat que no està habituat a la piscina, podent informar-lo dels cursos de natació que existeixen a la ciutat. L’actuació també permet explicar a tota la classe els riscos relacionats amb l’aigua i s’està duent a terme en horari lectiu des del març fins al juny per promoure la participació de tot l’alumnat.

És important que els nens i nenes coneguin quin és el seu nivell de natació, sobretot quan s’apropen a l’adolescència, per evitar actuacions temeràries durant l’estiu, i ajudar-los a tenir nocions bàsiques en cas que no sàpiguen nedar”, explica la regidora d’Esports Patrícia Illa. “ Per a nosaltres és indispensable que infants i joves tinguin unes nocions mínimes de natació, i per això durant l’any també oferim cursets d’usuaris però també a les escoles de la ciutat”.

El projecte és nou d’aquest curs i sorgeix d’una demanda feta al Pla Educatiu d’Entorn. Compta amb set escoles participants (Dolors Martí, Gabriel Castellà, Ramon Castelltort, Escola Ateneu Igualadí , Escolàpies, Maristes i Mare Diví Pastor) i un total de 268 alumnes. La recollida i tornada de l’escola es fa en autobús amb totes les despeses cobertes per l’Ajuntament.

 Per tal de facilitar l’accés gratuït a l’activitat, s’ha treballat de forma conjunta entre àrees de l’Ajuntament, de manera que el Servei d'esports es fa càrrec del monitoratge de natació i l’ús de les instal·lacions de la piscina de Les Comes i des del Departament d’Ensenyament es gestiona el servei d’autocars.

  • Compartir
Pertany a: