Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada plantarà 70 oliveres amb el Consell de la Infància per recuperar la producció tradicional d’oli

L’Ajuntament d’Igualada plantarà 70 oliveres amb el Consell de la Infància per recuperar la producció tradicional d’oli

El projecte vol esdevenir un espai didàctic per donar a conèixer com era la producció d’oli de la nostra ciutat entre els segles XVIII, XIX i XX
23-02-2022

Aquest dissabte 26 de febrer, l’Ajuntament d’Igualada amb el Consell d’Infants de la ciutat farà una plantada de 70 oliveres en un dels terrenys de la ciutat a Sesoliveres. En la presentació del projecte, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells ha explicat que el govern de la ciutat vol convertir aquest camp d’oliveres en un “espai didàctic per a totes les escoles d’Igualada on poder mostrar de primera mà, com era la producció tradicional d’oli a casa nostra tal i com feien els nostres avantpassats, posant en valor en nostre passat agrícola”.

L’any 2016 l’Ajuntament i el Sindicat de Pagesos ja van fer una primera passa en la recuperació, rehabilitació i reobertura per a usos culturals de l’antic Celler del Sindicat i Molí d’Oli, un edifici modernista de l’arquitecte Cèsar Martinell. Ara es vol fer un pas més, recuperar la producció d’oli amb segell 100% igualadí.

Aquest dissabte 26 de febrer a les 11 del matí es plantaran un centenar d’oliveres a la zona de Sesoliveres, que deu precisament el seu nom a la gran presència d’oliveres que hi havia. Els encarregats de fer-ho seran els integrants del Consell dels Infants, ajudats per pagesos del territori. La jornada, oberta a tothom, pretén ser una jornada festiva que rememori la història agrícola de la nostra ciutat. Durant la plantada s’oferirà pa torrat amb oli a tots els assistents.

El manteniment d’aquestes oliveres es esdevindrà una activitat educativa oberta a les escoles i als centres oberts per tal de poder viure de primera mà tots i cadascun dels passos de l’elaboració d’oli de forma tradicional. Anualment es collirà la producció d’aquestes oliveres i el Sindicat dels Pagesos en farà una producció limitada que es comercialitzarà sota el nom de “Sesoliveres”. Els guanys d’aquesta comercialització es destinaran al manteniment d’aquestes oliveres i l’elaboració i comercialització del producte.

  • Compartir