Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada posa en marxa un projecte pilot d’”iglús” que són refugi per colònies de gats controlades

L’Ajuntament d’Igualada posa en marxa un projecte pilot d’”iglús” que són refugi per colònies de gats controlades

El projecte es fa de la mà de l’Associació Gats Igualada que és qui s’encarrega del manteniment i la gestió de les colònies de gats de carrer
01-03-2023

L’Ajuntament d’Igualada ha posat en marxa el projecte “IglúGATS”  que consisteix en la recuperació de contenidors de recollida selectiva en desús per fer refugis pels gats de carrer. Es tracta d’un objectiu doble. D’una banda, el compromís amb l’Agenda 2030 i l’economia circular, recuperant contenidors vells i adaptant-los i donant-los una segona vida com a refugi per als gats de les colònies.

Aquesta iniciativa s’ha portat a terme amb l’Associació Gats Igualada que és qui realitza la gestió de les colònies de gats de carrer i la gestió del refugi del Rec. Els contenidors es van adequar per tal de que les persones cuidadores hi puguin accedir amb facilitat per realitzar tasques de neteja i posar el menjar i sobretot per facilitar als gats l’entrada i sortida. Gats Igualada els va pintar i decorar.

Aquesta prova pilot de moment s’ha iniciat amb dos contenidors què s’han instal·lat al parc del Xipreret i al barri de Fàtima. La previsió és que si aquesta iniciativa funciona es col·loquin més contenidors en altres punts.

Les colònies controlades a les zones urbanes consisteixen en un grup de gats esterilitzats que conviuen en un espai públic. Els animals són alimentats amb pinso sec i aigua per evitar la presència d’aliment orgànic a la via pública.  L'objectiu de les colònies és tenir controlats els gats en un punt concret, per trobar un equilibri entre les persones, els animals i l’entorn. Per això és important que no se'ls alimenti fora de les zones controlades, per tal que els animals s’acostumin a menjar pinso sec en els punts d’alimentació establerts.

Actualment, a Igualada existeixen més d’una vintena de colònies controlades de gats de carrer. La previsió és millorar les instal·lacions de les colònies per fer-les més adequades.

 

  • Compartir
Pertany a: