Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada posa en marxa un seguit de mesures que s’activaran en els episodis d’altes temperatures

L’Ajuntament d’Igualada posa en marxa un seguit de mesures que s’activaran en els episodis d’altes temperatures

S’han habilitat tres refugis climàtics, s’han ampliat els punts d’aigua i s’ha fet seguiment de la població més vulnerable
12-07-2023

Aquests dilluns i dimarts el Servei d’Emergències i el Servei de Meteorologia han efectuat el primer avís de l’any de calor intensa i previsió d’altes temperatures. Davant d’aquesta situació des de l’Ajuntament d’Igualada s’han activat un seguit de mesures que s’activaran de nou en propers avisos o episodis similars ajustant-se en funció de la tipologia d’avís i de les seves característiques.

La regidora de Governació, Carlota Carner, acompanyada del responsable de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Boix, ha fet aquest dimecres una valoració de les mesures activades, alhora que s’han repassat els principals consells per al conjunt de la població i aquelles persones més vulnerables.

Carner ha destacat que una de les primeres mesures aplicades ha estat la d’habilitar refugis climàtics per a la ciutadania: en aquest cas, s’han habilitat tres espais climatitzats que a part del seu horari habitual d’estiu s’han obert de forma ininterrompuda també les hores del migdia de més calor,. Aquest , ha detallat Carner “és un recurs per la ciutadania que ha pogut estar en un espai amb climatització durant l’estona que consideri per mitigar la calor”. Aquests tres espais han estat el Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima.

La regidora ha recordat que a banda d’aquests espais que no han tancat durant el migdia han seguit a disposició de tots els igualadins i igualadines tots aquells altres equipaments municipals que han obert en el seu horari habitual com son poden ser la Biblioteca o Cal Badia.

Una altra de les mesures actives en moments de temperatures elevades és el contacte i seguiment constant per part del departament de Serveis Socials d’aquelles persones més vulnerables o que estan soles.

Pel que fa a la hidratació, en aquests dies, a part de les 95 fonts del conjunt de la ciutat i les 10 fonts a les Zona d'Esbarjo de Gossos, des de l’Ajuntament s’han instal•lat dos punts d’aigua extres al Parc Central i al carrer de Sant Magí amb la col·laboració d’Aigua de Rigat.

Carner també ha recordat que totes les Llars d'Infants de la ciutat compten amb punts d'ombratge als seus patis, els últims s'han instal•lat fa unes setmanes, i totes tenen sistema de climatització.

Un altre dels aspectes que s’han activat aquests dilluns i dimarts i també s’activarà en propers episodis de calor es la voluntat de flexibilitzar i adequar els calendaris i horaris de les activitats esportives i escolars així com també reforçar la hidratació en totes elles.

Per part del responsable de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Boix, els consells que s’han de seguir principalment són: evitar l’activitat exterior en les hores centrals del dia, hidratar-se sense esperar a tenir set, tancar persianes, sobretot d’aquelles on hi toca el sol i tenir cura i fer seguiment d’aquelles persones més vulnerables o que estan soles.

  • Compartir