Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada presenta el pressupost 2023 amb un important reforç de les polítiques de seguretat ciutadana i d’habitatge

L’Ajuntament d’Igualada presenta el pressupost 2023 amb un important reforç de les polítiques de seguretat ciutadana i d’habitatge

La bona salut financera de l’ajuntament permet afrontar inversions estratègiques i de futur
18-07-2022

El govern municipal d’Igualada ha presentat, aquest dilluns, la proposta de pressupost i d’ordenances finances fiscals per a l’any 2023 que es debatrà en la propera sessió del Ple. Les grans xifres del projecte, que han estat explicades per l’alcalde, Marc Castells, i la regidora d’Hisenda i Interior, Montse Duch, indiquen que el pressupost de l’Ajuntament serà de 60,6 milions d’euros i que el pressupost consolidat, que inclou també les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà a 72,4 milions d’euros.

L’alcalde d’Igualada ha destacat es presenta un “pressupost continuista, que permet fer front a les inversions estratègiques que necessita la ciutat alhora que contempla els increments de preus que estan patint els materials i les matèries primeres des de fa mesos”. Castells ha destacat que el pressupost que es presenta fa una important aposta “per reforçar les polítiques d’habitatge i de seguretat ciutadana a Igualada així com també en les polítiques socials per evitar que a la nostra ciutat ningú quedi enrere”.

En aquest sentit, Castells ha destacat l’increment del pressupost en seguretat ciutadana en un 6%, una pujada destinada a augmentar la presència d’agents de la Policia Local al carrer. L’alcalde ha recordat, també, que entre els anys 2021 i 2022 el nombre d’efectius de policia municipal ha crescut i seguirà creixent amb la incorporació de 15 nous agents, els últims 7 aquest proper mes d’octubre. Amb l’increment pressupostari per l’any vinent es consolidarà l’augment de presència i patrullatge a tots els barris de la ciutat. El pressupost per l’any vinent també contempla la incorporació de cinc vehicles nous per a la Policia Local.

També augmenta un 6% el pressupost per Acció Social i entorn comunitari que se situa en 5’7 milions d’euros, amb la clara voluntat de donar servei i suport a aquells igualadins i igualadines que passen per moments més difícils.

Pel que fa a polítiques d’habitatge el global del pressupost pel 2023 suposa un increment del 15% en aquest àmbit. Castells ha assegurat que aquest increment “segueix l’aposta del govern de Junts per Igualada per augmentar el parc d’habitatges amb lloguer assequible a la ciutat, afavorint la rehabilitació i també la nova construcció amb campanyes específiques que han funcionat notablement aquests últims anys”.

Les xifres

Pel que fa a les inversions més destacades, cal assenyalar els 2.127.000€ destinats al pla de millora de barris, 1.600.000€ per la compra de terrenys, 653.000€ per l’equipament del Campus de la Salut, 458.627€ d’inversions en equipaments esportius, 300.000€ per l’oficina de l’habitatge, 250.000€ per una nova fase del pla de modernització del polígon de Les Comes.

Contenció fiscal malgrat l’inflació

Pel que fa als impostos, la tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, ha explicat que el govern segueix amb la política de contenció fiscal. El pressupost manté l’IBI al 0’84 malgrat l’increment general dels preus de l’energia, combustibles i matèries primeres actual, l’elevada inflació del 9,7% interanual del Juny passat i la baixada d’ingressos per plusvàlues que es contempla en -700.000€.

Es mantenen els tipus de l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions i Instal·lacions i l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica. Pel que fa a les taxes (escombraries, entrada de vehicles, taxes piscines, cursos centres cívics, recollida d’animals abandonats...) se’ls aplicarà el 3%, un percentatge que Duch ha qualificat de “molt moderat”, tenint en compte la inflació interanual del 9,7% ja esmentada.

  • Compartir