Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada presenta un projecte de millora del Parc de l’Estació Vella que es renaturalitzarà eliminant recorreguts sense visibilitat i fent-lo totalment accessible

L’Ajuntament d’Igualada presenta un projecte de millora del Parc de l’Estació Vella que es renaturalitzarà eliminant recorreguts sense visibilitat i fent-lo totalment accessible

S’ampliarà la zona d’ombra amb espècies autòctones alhora que s’ampliarà la vegetació present a la zona enjardinada i que cobrirà el mur vertical del parc
15-03-2023

Aquest dimecres 15 de març, l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha presentat la proposta de millora del Parc de L’estació Vella. Castells ha recordat que aquest espai data de l’any 1995 i “creiem que li cal un replantejament omplint-lo de natura per tal que sigui un espai que faci de connector paisagístic, ecològic i social.” Castells ha explicat que aquesta remodelació proposa un parc amb perspectiva de gènere, amb millor accessibilitat i amb més espais d’estada i ombra “un parc que dialogarà amb el nou parc urbà que s’ubicarà al damunt de la nova estació soterrada de ferrocarrils”. Alhora aquesta parc també serà un dels extrems del nou Passeig Verdaguer, “ que haurà de viure una remodelació important els propers anys”.

El projecte de nou parc elimina els recorreguts tancats, potenciant les connexions directes entre els diferents nivells del Parc, i es reforça la il·luminació de tots els espais per garantir que es pugui gaudir del parc al llarg de dia. 

A més es repavimenten els camins existents del Parc i s’aprofita per introduir color, fent-los més visibles i atractius per als usuaris. S’incorpora mobiliari al llarg dels recorreguts per ampliar les zones d’estada i de relació. S’introdueix noves especies d’arbre per fomentar les zones d’ombra en les estacions de màxima insolació.

Castells ha destacat que aquesta ombra “és necessària en la zona de grades i en l’esplanada on es fan moltes activitats durant l’any”. En l’explicació d’aquesta important millora Castells ha recordat que el reg es realitzarà amb gota a gota i amb aigua freàtica.

Un Parc urbà amplificador de la biodiversitat

La gran zona enjardinada, delimitada pel carrer de Trobadiners i el Passeig, millora la seva riquesa visual i ambiental. Es retirarà l’arbrat en mal estat i es realitzaran noves plantacions que dotin d’ombra l’amfiteatre verd de la plaça central.

Amb noves especies autòctones que generaran una catifa de colors amb variació al llarg de l’any, conformant un nou estrat arbustiu baix que millorarà la relació visual entre els vianants i permetrà gaudir als usuaris de la totalitat del jardí, ric en aromes i ple de biodiversitat.

Un jardí que arriba fins al passeig de sauló, on l’actual canal d’aigua que voreja el mur existent esdevé una gran jardinera lineal amb plantes de floració i enfiladisses que colonitzaran el mur fet que maximitzarà la presencia del verd dins del parc. 

A banda, es millorarà les condicions bioclimàtiques de la part de passeig del parc, amb més biodiversitat i espais d’ombra en les estacions de major insolació.  

 

  • Compartir