Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada reconeix els comerços “Emblemàtics” de la ciutat

L’Ajuntament d’Igualada reconeix els comerços “Emblemàtics” de la ciutat

S’han fet una trentena de reconeixements tenint en compte la singularitat comercial, la trajectòria, el valor patrimonial dels edificis i els elements propis de l'activitat
29-03-2023

L’Ajuntament d’Igualada ha celebrat avui, 29 de març, l'acte d’entrega de reconeixements del projecte “Emblemàtics Igualada”, que té com a objectiu identificar i promoure els establiments comercials amb més tradició i singularitat de la ciutat.

En col·laboració amb les entitats de comerç del municipi, l'àrea de comerç de l'Ajuntament ha definit els criteris per a la selecció dels establiments emblemàtics, tenint en compte la singularitat comercial, la trajectòria, el valor patrimonial dels edificis i els elements propis de l'activitat.

En total, 21 establiments han estat catalogats com a emblemàtics en aquesta primera edició del projecte, que vol donar visibilitat i reconèixer la importància d'aquests establiments per al patrimoni comercial de la ciutat. A banda dels 21 emblemàtics, també s’han donat 5 reconeixements a establiments identitaris d’Igualada i 4 a establiments amb història.

En un acte celebrat a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, a on han assistit tots els guardonats, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha lliurat els 30 reconeixements, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica Jordi Marcè, dels representants de les entitats de comerç del municipi i altres autoritats locals. 

El projecte “Emblemàtics Igualada” va iniciar-se a finals de gener, amb la creació d'un grup assessor format per les entitats de comerç del municipi i altres actors coneixedors de la matèria. Després de diverses reunions de treball, es van establir les bases que regirien el projecte i que han permès la selecció dels establiments emblemàtics que avui han estat presentats.

  • Compartir
Pertany a: