Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada rep més de 17.000€ en subvencions per a projectes de vida saludable a la ciutat

L’Ajuntament d’Igualada rep més de 17.000€ en subvencions per a projectes de vida saludable a la ciutat

Els ingressos aniran destinats a les iniciatives “Caminant per Igualada” i “Joves Agents de Salut”, impulsats pel Departament de Salut Pública de l’Ajuntament
28-09-2023
L’Ajuntament d’Igualada rep més de 17.000€ en  subvencions per a projectes de vida saludable a la ciutat

Anella

La Red Española de Ciudades Saludables (RECS) ha concedit una subvenció per valor de 17.292€ a l’Ajuntament d’Igualada, que es destinaran als projectes “Caminant per Igualada” (7.623€) i “Joves Agents de Salut” (9.660€), ambdós impulsats pel Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada. La resolució de proposta de concessió de la Convocatòria d’Ajudes RECS 2023 va ser publicada el passat 13 de setembre (https://recs.es/convocatoria-ayudas-2023/)

Caminant per Igualada

El projecte “Caminant per Igualada” neix l’any 2018 amb un triple objectiu: d’una banda, fomentar la pràctica regular d’activitat física entre les persones adultes i la gent gran del municipi. D’altra banda, crear un espai de socialització que reverteixi en la millora del benestar emocional dels participants i, finalment, formar i informar sobre qüestions de promoció de la salut i hàbits de vida saludables, que permetin empoderar les persones en la cura de la seva salut. 

Cada any es creen dos grups que realitzen una caminada setmanal d’hora i mitja, d’octubre a juny, amb el guiatge d’una monitora del Consell Esportiu de l’Anoia (CEA). A banda de caminar, també s’ofereixen sessions periòdiques de formació en matèria de salut i hàbits saludables (alimentació, descans, higiene postural, salut emocional...). Normalment, aquesta formació la proporciona el personal tècnic del CEA, però en alguna ocasió i en funció del tema a tractar, la informació o taller el dirigeix un professional especialitzat en la matèria corresponent.

Joves Agents de Salut

Amb la represa del projecte Nits de Qualitat a Igualada es pretén desplegar un dels

principals objectius del mateix: promoure la creació de grups d’iguals per la prevenció i la reducció de riscos en espais d’oci nocturn del territori. El programa (https://drogues.gencat.cat/ca/professionals/prevencio/programes_i_recursos/ambit_de_l_oci_nocturn/q-de-festa-nits-de-qualitat-00001/index.html) és un projecte liderat per la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i desenvolupat a nivell municipal.

Així, la subvenció de RECS concedida per a la sol·licitud de “Joves Agents de Salut” va  en aquesta direcció: donar suport a la creació i capacitació d’un grup d’intervenció, en espais d’oci nocturn del territori, propi d’Igualada, format per joves (d’entre 18 i 30 anys) que vulguin actuar de forma voluntària a partir del treball entre iguals. Per tal de dur a terme el projecte, pròximament s’iniciarà una convocatòria per formar i conformar l’equip d’acció permanent per a la ciutat.

 

  • Compartir