Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada se suma als actes del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

L’Ajuntament d’Igualada se suma als actes del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

El dia 13 de juny es farà la caminada amb el lema #vidaplenaambdrets
04-06-2024

Cada 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans, entre els seus objectius, planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra les persones grans, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

L’abús i el maltractament cap aquest col•lectiu ha de ser una lluita de tota la ciutadania i de les institucions, i per això cal que la prevenció i l’abordatge d’aquest fenomen formi part de l’agenda social i política.

Les activitats que es portaran a terme des de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada acordades amb la Comissió de la  Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la Gent Gran seran:

-El dia 13 de juny es farà la caminada amb el lema #vidaplenaambdrets , dins  les caminades saludables organitzades per la regidoria de Salut. A tots els participants se’ls donarà un braçalet i fulletons informatius amb consells per prevenir el maltractament.

-El dia 15 de juny s’ il·luminarà l’edifici de l’Ajuntament d’Igualada de color verd,  que serà un dels edificis emblemàtics que es destacaran de les poblacions de la comarca i que donarà visibilitat a la problemàtica que es vol reivindicar.

  • Compartir
Pertany a: