Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament d’Igualada suprimeix la taxa d’arranjaments menors en interiors d’habitatges per facilitar l’activitat econòmica

L’Ajuntament d’Igualada suprimeix la taxa d’arranjaments menors en interiors d’habitatges per facilitar l’activitat econòmica

S’ha creat l’”Assabentat d’Obres”, un tràmit senzill que genera automàticament una llicència que l’Ajuntament podrà controlar de forma aleatòria
26-01-2022

Des d’aquest mes de gener l’Ajuntament d’Igualada ha iniciat l’aplicació d’una mesura de facilitació de l’activitat econòmica suprimint la taxa per arranjaments en l’interior d’habitatges. 

Fins ara, aquesta taxa es cobrava desprès de rebre una comunicació de les obres que havien de realitzar-se. A partir d’ara, l’Ajuntament ha elaborat un nou tràmit, senzill i directe, on el ciutadà només haurà d’omplir un formulari “d’assabentat d’obres” on s’informarà del tipus d’arranjament que farà a l’interior del seu domicili i automàticament se li generarà una llicència.

Les obres que abans calia assumir aquesta taxa eren les relatives a obres menors en interior d’habitatge, i que per tant compleixen uns requisits: no toquen estructura ni cap element comunitari i tampoc no afecten les condicions d’habitabilitat.

Des del departament d’urbanisme de l’Ajuntament, es faran controls aleatoris per la supervisió del compliment de les condicions de les obres que s’han declarat.

Fins ara aquesta taxa suposava un ingrés aproximat d’entre 28.000 i 30.000 euros anuals que deixaran d’ingressar-se.

La tienta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner ha explicat que aquesta és una molt bona mesura en dos aspectes ja que “permet agilitzar petites obres relacionades amb rehabilitacions i, alhora, ajuda a facilitar l’activitat econòmica i dinamitzar-la eliminant el cost que suposava aquesta taxa fins ara”.

 

  • Compartir