Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament desenvolupa tres programes de contractació i formació

L’Ajuntament desenvolupa tres programes de contractació i formació

El Departament de Promoció Econòmica gestiona subvencions per valor de 680.000 euros que han permès formar i contractar 39 persones
11-12-2019

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada desenvolupa actualment diversos programes de contractació i formació. Una d’aquestes iniciatives és la Contractació en Pràctiques de Joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, a través del qual s’ha contractat 5 joves a jornada complerta durant sis mesos per donar suport a l’emissora municipal, a les àrees l’àrea d’Indústries i Activitats, Intervenció i Medi Ambient i al Museu de la pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. El programa rep una subvenció de 55.000 €.

Les persones contractades havien de tenir més de 16 i menys de 30 anys amb estudis universitaris, de formació professional de grau mig o superior o certificats professionals finalitzats, i havien d’estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació no ocupats i al programa de Garantia Juvenil. Els contractes es van iniciar el 29 d’octubre i finalitzaran el 28 d’abril.

Aquests contractes de treball s’han efectuat d’acord amb les condicions establertes en l’OrdreTSF/115/2018, de 12 de juliol i estan cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

Programa Enfeina’t

El Programa Enfeina’t, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social, està destinat a la contractació laboral temporal i d’acompanyament a la contractació i inserció de les persones en situació de desocupació de llarga durada. Amb una aportació de 279.779 €, ha permès contractar 10 persones amb perfils de peons d’obra, peons de jardineria, lampista i pintor.

Aquestes persones rebran també accions d’orientació individual i en grup al al llarg de tota la contractació per tal de facilitar la seva inserció laboral. Els contractes es van iniciar el 27 de novembre i s’allargaran fins al 26 de novembre de l’any que ve.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa ENFEINA’T, regulat per l’Ordre TSF/150/2018, de 3 de setembre

Programa Treball i formació

El Programa Treball i Formació és una iniciativa inclosa en el Pla de Desenvolupament de Polítiques d'Ocupació del SOC des de l'any 2013 i s'ha anat adaptant d'acord amb les necessitats de les persones que més van patir les conseqüències de la passada crisi econòmica. Inclou accions d’experiència laboral i de formació per a tres col·lectius diferents.

La Línia PANP s’adreça a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts i, preferentment, que siguin majors de 45 anys. La Línia PRGC està destinada a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania. I la Línia DONA es destina per a dones en situació d'atur.

Les persones beneficiàries rebran 30 hores de formació en habilitats digitals bàsiques i 30 hores de formació en habilitats de comunicació.

A través d’una subvenció de 345.200€, l’ajuntament d’Igualada té preassignats 24 contractes: 16 de 6 mesos de durada i 8 de 12 mesos de durada per a perfils de peons d’obra, peons de jardineria i lampista. La contractació es durà a terme abans del proper 31 de desembre.

En el cas dels contractes de la Línia PANP I PRGC “els contractes de treball estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/2232/2019, d’1 d’agost, i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny.

Aquest contracte pot ser cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.”

En el cas dels contractes de la Línia DONA; “els contractes estan subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020 i efectuat d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució TSF/2232/2019, d’1 d’agost, i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la

concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny”.

 

  • Compartir