Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament destina 185.000 euros a ajuts escolars

L’Ajuntament destina 185.000 euros a ajuts escolars

El Departament d’Ensenyament cobreix el miler de sol•licituds destinades a escolarització, material, llibres i menjador
06-11-2019

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada ha rebut aquest curs 999 sol·licituds d’ajuts per a llibres, material, escolarització i menjadors, a les quals ha destinat una quantitat total de 185.095€, que inclou una aportació ordinària de 178.150€ i una altra d’extraordinària de 6.945€. Les sol·licituds s’han dividit entre els 5 tipus d’ajuts convocats:

-Ajuts escolarització escoles bressol: 61 sol·licituds

-Ajuts menjador escoles bressol: 50 sol·licituds                   

-Ajuts menjador infantil i primària: 217 sol·licituds               

-Ajuts llibres primària i secundària: 428 sol·licituds              

-Ajuts material infantil: 243 sol·licituds                                

La regidora d’Ensenyament, Universitats i Joventut, Marisa Vila, valora molt positivament tant la xifra de sol·licituds rebudes, que arriba al miler, com la partida pressupostària que hi dedica l’Ajuntament, ja que “l’aportació ordinària prevista s’adequa pràcticament a les sol·licituds presentades per les famílies igualadines i hem fet un esforç complementari per cobrir-les del tot”.

#moreEnglish, suport a l’anglès oral a les aules

D’altra banda, la regidora també ha presentat aquest dimecres el projecte de suport a l’anglès oral a les escoles #moreEnglish, impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu que l’alumnat tingui més oportunitat  per practicar la conversa en aquesta llengua. 

La iniciativa, que s’ha posat en marxa aquesta setmana i s’allargarà fins al 29 de maig, posa a disposició de les escoles que hi participen una persona de suport durant 5 hores a la setmana concentrades en un dia. Cada centre pot planificar, segons la programació anual o segons les necessitats, la implementació d’aquest suport de conversa als diferents nivells. #moreEnglish s’ha posat iniciat a les cinc escoles públiques ( Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, Garcia Fossas i Ramon Castelltort) i properament s’ampliarà, també, al Col·legi Jesús Maria i al Col·legi Mare de Déu del Diví Pastor.

Marisa Vila ha destacat que, més enllà de les inversions en millora i manteniment de les infraestructures escolars, des de l’Ajuntament també invertim en iniciatives de caire pedagògic, que són igualment importants”.

 

 

  • Compartir