Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament limita l’ús de les instal·lacions municipals i suspèn les activitats públiques a la via pública fins al 15 de gener

L’Ajuntament limita l’ús de les instal·lacions municipals i suspèn les activitats públiques a la via pública fins al 15 de gener

L’Ajuntament ha cedit al Servei Català de la Salut un terreny annex al CAP Igualada Urbà per instal·lar un mòdul prefabricat per desenvolupar l’activitat assistencial en espais diferenciats per patologies El dia 5 no hi haurà pels carrers de la ciutat ni cavalcada ni cap activitat vinculada a la festa de Reis, que es podrà seguir a través d’un programa televisiu emès per Youtube i Canal Taronja Anoia
04-01-2021

Arran del seguiment de les dades sanitàries, que indiquen una progressió ascendent tant del nombre de casos de Covid-19 detectats a la ciutat, com el de persones ingressades a l’Hospital Universitari d’Igualada, com el del risc de rebrot, l’Ajuntament ha decidit prendre algunes mesures encaminades precisament a no afavorir la transmissió del virus.

Així, ahir al vespre ja es va comunicar a les famílies inscrites que s’anul·lava el torn del Casal de Nadal que havia de començar aquest dilluns. També s’ha decidit limitar, a partir de demà, dimarts, i fins al dia 15 de gener l’ús de les instal·lacions esportives municipals a l’activitat dels clubs i esportistes que participen en competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professional. Igualment, es limita l’ús de les instal·lacions municipals a les activitats professionals.

A més, se suspèn qualsevol activitat pública prevista a la via pública durant el mateix període.

L’alcalde, Marc Castells, ha anunciat aquestes mesures en una compareixença en què ha explicat les dades sanitàries que han portat a la seva  aplicació. Així, aquest dilluns dia 4 el risc de rebrot és de 672, quan ahir era de 566. I el risc de transmissió és d’1,16, quan ahir era d’1,09. A més, les dades de CatSalut indiquen que Igualada és la segona ciutat catalana de més de 40.000 habitants amb més casos diagnosticats de positius de Covid-19 en els darrers catorze dies, amb una xifra de 576 per cada 100.000 habitants. També s’han tingut en compte les dades de les PCR i dels tests d’antígens, que aquesta setmana és de 155 casos positius.

L’alcalde ha volgut deixar clar que “no estem als nivells del mes de març ni del mes d’octubre, que també va ser un moment complicat, però l’Ajuntament sempre ha estat al peu del canó, i ara toca prendre decisions”.

Castells també ha afirmat que “ens preocupa el fet que ara s’està detectant un augment de la positivitat dels testos degut a les trobades familiars realitzades els dies 25 i 26 de desembre i ens preocupen les trobades que hi poden haver hagut al voltant del dia 1 de gener. Per tant, hem pres mesures encaminades a ajudar els nostres serveis sanitaris, tant d’atenció primària com de l’hospital, i a no afavorir la transmissió del virus a la nostra ciutat”.

A més, atès l’increment de persones ingressades a l’Hospital Universitari d’Igualada i l’alta transmissibilitat constatada, l’alcalde ha explicat que ha sol·licitat al Departament de Salut que informi a l’Ajuntament si s’ha detectat a la nostra ciutat un canvi de patró en el comportament del virus.

Mòdul prefabricat annex al CAP Igualada Urbà

D’altra banda, l’Ajuntament d’Igualada ha acordat amb el Servei Català de la Salut la cessió d’un terreny annex al Centre d’Atenció Primària Igualada Urbà, situat a la zona d’estacionament de l’edifici 092, per a la instal·lació d’un mòdul prefabricat que ha de permetre desenvolupar l’activitat assistencial en espais diferenciats per patologies, atesa la situació de pandèmia sanitària. Amb aquesta actuació es vol garantir la seguretat dins del centre de professionals i ciutadans. El terreny on s’ubicarà el mòdul té una superfície de 61 m2 i la cessió d’ús és per a un període de 18 mesos.

Festa de Reis

Pel que fa a la festa de Reis, la comissió ja anunciat que no hi haurà cavalcada pels carrers ni cap activitat vinculada a aquesta celebració, i que la presència dels Reis a la ciutat podrà ser seguida a través d’un programa especial emès per Youtube i pel Canal Taronja Anoia. El programa clourà amb un missatge del Patge Faruk que donarà pas a l’encesa de focs artificials en diferents indrets de la ciutat.

No hi haurà, doncs, repartiment de regals per les cases. En aquest sentit, Marc Castells ha explicat que s’ha tingut coneixement que circula per les xarxes algun document en què s’ofereixen comitives de 2 patges per visitar domicilis particulars. Davant d’això, l’Ajuntament expressa que aquesta mena d’activitats contravenen les normes de seguretat establertes pel Departament de Salut. Es tracta d’una iniciativa que no té el suport de l’Ajuntament ni de la Comissió de Reis i que transgredeix les normes sobre les mesures per a la contenció de la pandèmia i posa en risc la salut dels membres de les famílies dels domicilis particulars. L’alcalde ha afirmat, en aquest sentit, que aquestes pràctiques “seran perseguides per aquest Ajuntament. Serem molt contundents i demanem la col·laboració ciutadana per combatre aquesta greu irresponsabilitat”.

Castells, ha clos la intervenció demanant a la Generalitat que prengui les mesures necessàries, perquè “aquest mes de gener serà molt complicat i ara toca posar fil a l’agulla per mirar que la situació es controli”.

  • Compartir