Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament presenta els principals projectes per a aquest any

L’Ajuntament presenta els principals projectes per a aquest any

L’alcalde, Marc Castells, explica les iniciatives més destacades que s’executaran o s’iniciaran durant el 2020
08-01-2020

L’alcalde, Marc Castells, acompanyat de les quatre tinentes d’alcalde, ha presentat aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació els projectes més destacats que l’Ajuntament ha iniciat o té previst iniciar aquest any 2020 i que l’equip de govern associa als valors de sostenibilitat i prosperitat. Entre les iniciatives esmentades cal destacar la licitació dels primers tràmits per a l’elaboració del Pla Director Urbanístic del Rec, una zona en què mentre s’elabora aquest document estratègic ja s’hi podran veure actuacions concretes. La més immediata és la transformació d’una illa de cases del carrer de Santa Anna és una gran zona verda.

Marc Castells s’ha referit també al Pla Director Urbanístic dels polígons i ha defensat un debat públic, obert i transparent per evitar que la Conca d’Òdena perdi el tren de noves oportunitats i ha remarcat que “els polígons són el futur del nostre territori”. L’alcalde ha proposat que els nous projectes tinguin un desenvolupament públic i siguin liderats per la Generalitat.

Pel que fa a obres que van a càrrec del Govern català, Castells ha esmentat la construcció dl nou Institut Badia i Margarit per completar el mapa educatiu i la de l’accés a la Ronda Sud, que ha de redistribuir els accessos i els fluxos de circulació a la ciutat.

Una altra iniciativa és la reforma del Mercat de la Masuca, que, després de transformar-se per fora, afronta la reforma interior en base a un model de productes de proximitat. L’alcalde ha esmentat també l’skatepark que es construirà al Parc Central amb el model que hauran escollit els joves que han participat en la votació entre la tipologia bowl i la tipologia street. També s’ha referit a la Via Blava, un projecte que ha de millorar el recorregut del riu Anoia, recuperar camins històrics i fer accessibles a la ciutadania espais naturals fins ara desconeguts o descuidats.

En l’àmbit de l’accessibilitat, aquesta setmana s’inicien les obres per eliminar barreres arquitectòniques als carrers Gaudí, Veciana i Espelt. També començaran aviat les actuacions als carrers de Ferran d’Antequera i del Clos, als escocells de Cal Font, a la passera entre l’Emili Vallès i l’estadi atlètic, el pas de vianants a la cruïlla entre la baixada de Sant Nicolau i el carrer del Sol i la creació d’un nou eix de vianants entre les Escolàpies i el Mercat.

L’equip de Govern ha destacat també els passos per consolidar Igualada com una ciutat universitària, amb l’arribada de nous estudis i la redacció del projecte executiu del nou campus salut. Així, mateix, l’alcalde ha fet referència l programa d’habitatge, al rellançament de la indústria tèxtil, i al foment del turisme, àmbit en què destaquen la transformació de Cal Maco en alberg i la creació d’un espai destinat a autocaravanes.

Pel que fa a l’atenció a la gent gran, Igualada estrena l’ampliació de la Residència Pare Vilaseca i endega la posada en funcionament d’un nou centre de dia a les Comes. També en aquesta zona de la ciutat, és imminent l’inici de les importants obres de reordenació del polígon.

L’alcalde també ha fet referència a la intensificació de la lluita contra els comportaments incívics, l’aposta per la sostenibilitat, que inclou les actuacions perquè els equipaments municipals siguin autosuficients i el manteniment de l’aposta pels esdeveniments culturals, esportius, comercials i cívics, marc en què ha inclòs la candidatura perquè Igualada sigui la Capital Cultural de Catalunya, amb la fita de la construcció de l’auditori.

Marc Castells ha explicat que, a data d’avui, Igualada té 41.811 habitants i ha destacat que tots els projectes esmentats tenen projecció a llarg termini i dibuixen la ciutat del 2030.

 

 

  • Compartir