Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir el confinament a casa, tot i l’aixecament del control perimetral

L’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir el confinament a casa, tot i l’aixecament del control perimetral

Comunicat de l’Ajuntament d’Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
07-04-2020

Els alcaldes i les alcaldesses de la Conca d'Òdena recorden a la població que, a pesar de l’aixecament del confinament perimetral, cal quedar-se a casa i que és molt important no relaxar-se, perquè el confinament domiciliari segueix sent obligatori per a tothom i ha de ser tan estricte com fins ara. En aquest sentit, s’ha constatat que aquest dilluns força gent va sortir de casa sense motivació clara. Per aquest motiu, la Policia Local va haver d’intensificar els controls diaris.

Des dels consistoris es vol posar èmfasi en el fet que és de capital importància romandre a casa, per responsabilitat, per solidaritat i sobretot per no tirar per terra tota la feina feta fins ara per tal d'aturar l'expansió dels contagis per coronavirus.

D'altra banda, des de l'Ajuntament d'Igualada, informa que s’està abordant la problemàtica concreta que s'ha detectat a l'asil, Llar de Sant Crist, on hi ha 80 persones grans residents. Ahir, dilluns, la direcció del centre va notificar que un total de 14 persones del personal que hi treballa està de baixa laboral per la Covid-19, en concret 12 professionals i 2 religioses. De manera immediata, des del Servei Local d'Ocupació es va activar una crida, a través de la XALOC (Xarxa Local d'Ocupació) de la DIBA, per tal d'incorporar professionals. A dia d’avui ja s’han rebut diferents oferiments: 36 persones per a tasques de neteja; 4 persones per a tasques d'auxiliar de geriatria i 10 per a tasques d'auxiliar d'infermeria.

Alhora, el consistori ha activat un pla de desinfecció de l'asil que començarà aquesta tarda amb una zona i demà es prosseguirà amb la resta. A més a més, ahir dilluns es va efectuar un nou lliurament de material. Concretament aquesta remesa ha inclòs material de protecció per als professionals sanitaris de l'asil procedents de Col·legi Oficial de Metges i Diputació de Barcelona: bates, mascaretes FP2 i quirúrgiques, gorres, peücs, guants i ulleres de protecció. També ahir es va requerir per escrit al Departament de Treball, Afers Socials i Família, actuacions immediates per resoldre aquesta situació i les demandes d’ajuda de totes les residències de la Conca d’Òdena.
Les residències són un punt crític per l'alta concentració de pacients de risc i complexitat d'atenció acumulada. Per aquest motiu cal recordar que el dia 21 de març es va enviar una carta al Departament de Salut reclamant un Pla de Contingència per a aquest equipaments.


En un altre àmbit, també molt important per a la població que ha estat doblement confinada des del dia 13 de març, des dels ajuntaments de la Conca d'Òdena estem molt pendents que el Consell de Ministres d'aquest dimarts resolgui per fi la problemàtica de les baixes laborals per restablir els drets de tots els treballadors i treballadores de la zona. En cas contrari, es procedirà a iniciar accions legals per forçar una solució definitiva aquesta problemàtica.

  • Compartir