Sou a: Inici / Noticies / L’alcalde, Marc Castells, i la consellera de Salut, Alba Vergés, fan una crida a la responsabilitat per mantenir la situació sanitària a Igualada controlada

L’alcalde, Marc Castells, i la consellera de Salut, Alba Vergés, fan una crida a la responsabilitat per mantenir la situació sanitària a Igualada controlada

21-08-2020

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han fet aquest divendres una crida a la responsabilitat de la ciutadania, atesa la complexa situació sanitària que viu el país i la coincidència amb els dies en què la capital de l’Anoia havia de celebrar, com és tradicional, la Festa Major.

Marc Castells ha destacat que “Fa tres setmanes vam prendre la decisió de suspendre la Festa Major. Amb les dades que tenim a la mà, considerem que va ser una decisió encertada i que avui tornaríem a prendre. Tal com vam dir, és una decisió en què preval el principi de prudència”

L’alcalde ha destacat que “les autoritats sanitàries ens indiquen que la situació a Catalunya fa necessari reduir al màxim el contacte amb amics i familiars i, en aquest context, avui compareixem amb la consellera Vergés per demanar la màxima responsabilitat, prudència i sentit comú, especialment en uns dies en què un ambient festiu a Igualada podria ser propici per a la propagació del virus”.

Castells ha recordat que l’alt nivell de responsabilitat de la ciutadania va permetre que Igualada i la Conca d’Òdena superessin fa uns mesos la difícil situació viscuda arran del confinament perimetral i ha destacat que “la ciutat en general i els seu personal sanitari en particular no es mereixen que després de tant esforç i de tant patiment col·lectiu, ara ens relaxem per l’ambient festiu que les dates de la festa major puguin generar”.

Per la seva banda, la consellera Vergés ha destacat que “estem en una situació a cavall d’aquest final d’estiu que, per als igualadins i igualadines, vol dir sempre celebrar la festa major, però aquest any –i no és agradable per a ningú- aquesta festa major no es pot celebrar. I aquesta decisió que va haver de prendre l’Ajuntament s’ha de correspondre, també, amb aquest missatge de cara a la ciutadania”. I ha afegit que “entenem que una situació com l’actual, del país i d’Igualada, ens crida a la prudència, sobretot tenint en compte que estem a dues o tres setmanes vista del retorn general al món laboral i escolar”. Per això, ha assegurat, “hem d’actuar amb responsabilitat i sent molt conscient del que ens juguem”.

  • Compartir