Sou a: Inici / Noticies / L’alcalde, Marc Castells, indica que les dades sanitàries a Igualada “milloren, però no són bones”

L’alcalde, Marc Castells, indica que les dades sanitàries a Igualada “milloren, però no són bones”

COVID-19
21-10-2020

L’evolució, aquests darrers dies, des les dades sanitàries a Igualada ha estat positiva. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Castells, que ha precisat que fa dos dies el risc de rebrot a la ciutat era de 485 punts i aquest dimecres era de 335. “És una bona notícia, però no ens podem relaxar, perquè és a partir de 100 punts, que ens hem de preocupar i, per tant, estem encara en una situació que no és gens bona, malgrat que estem molt millor que la mitjana de Catalunya, que és de 541 punts”. En la mateixa línia, el risc de transmissió, que dilluns era d’1,85 punts, aquest dimecres era d’1,27 (1,38 a Catalunya), “però cal tenir en compte que qualsevol escenari per sobre d’1 és dolent; per tant, hem d’estar molt amatents, no ens podem relaxar”. L’alcalde ha resumit la situació dient que “les dades milloren, però no són bones”.

Marc Castells ha donat, també, dades de la situació actual a l’Hospital Universitari d’Igualada, que aquest dimecres tenia totalment ocupada la UCI, amb malalts entre els quals n’hi havia dos amb COVID positiu. El centre té ara mateix 29 malalts ingressats amb COVID positiu, que és una xifra més alta que fa dues setmanes, quan oscil·lava entre 7 i 10. En qualsevol cas, l’hospital té una quarantena de llits lliures. “Malgrat això, la situació de pre-tensió és evident”.

L’alcalde ha insistit que “l’única manera d’ajudar els nostres sanitaris, el personal de l’Hospital, però també de l’atenció primària, és complir totes les mesures de seguretat, sobretot en aquests brots familiars, que es produeixen per la inconsciència de la gent en celebrar trobades familiars que no es poden celebrar”.

  • Compartir