Sou a: Inici / Noticies / La Flama del Canigó, protagonista de la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó, protagonista de la revetlla de Sant Joan

La cercavila i el correfoc són les altres propostes per a viure aquesta festivitat a la capital de l’Anoia
17-06-2015

L’arribada de la Flama del Canigó tornarà a ser enguany la protagonista de la revetlla de Sant Joan a Igualada el proper dimarts, 23 de juny, al vespre. La flama serà novament portada en relleus fins la capital de l’Anoia per atletes i escolars igualadins.

Tothom que la vulgui acompanyar en el seu recorregut urbà, s'haurà de concentrar amb el seu vehicle a l'Avinguda dels Països Catalans, cantonada c/ Carles Riba, a les 19h, i seguir les indicacions de l'organització de la Caravana de la Flama. La comitiva sortirà de l’Avinguda Balmes i passarà per c/ Joan Maragall, Passeig Verdaguer, c/ Cardenal Vives, c/ de la Soledat, Plaça del Rei, c/ Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/ Garcia Fossas, Plaça de la Creu, c/ de l'Argent i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament cap a les 20h, on els portadors seran rebuts per les autoritats locals.  A continuació els Moixiganguers d’Igualada, en honor a la Flama, aixecaran un espadat, s’encendrà el peveter, es llegirà el manifest i la Coral Juvenil Xalest interpretarà Muntanyes del Canigó i l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors. Tot seguit, els atletes del Club Atlètic Igualada completaran el recorregut de la flama fins a la Plaça del Monestir de Montserrat, on a les 22h s’encendrà la foguera.

En acabar, sota l’organització de l’Associació de la Flama del Canigó d’Igualada es durà a terme el tradicional repartiment del foc i, posteriorment, l’habitual Cercavila de la Flama fins a la plaça de Cal Font.  

A les 23h tindrà lloc el Correfoc de Sant Joan, entre la plaça Sant Miquel i la plaça de l’Ajuntament, amb un recorregut pels carrers del nucli antic. Aquesta activitat l’organitza l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i hi participen el grup Mal Llamp, els Diables d’Igualada i els Petits Diables d’Igualada. L’espectacle final el coordinaran els Diables d’Igualada.

Podeu consultar el ban municipal relatiu a la revetlla de Sant Joan AQUÍ

  • Compartir