Sou a: Inici / Noticies / L’assemblea de joves Impuls tria setze propostes a desenvolupar

L’assemblea de joves Impuls tria setze propostes a desenvolupar

El departament de Joventut destina 14.000 euros a aquestes iniciatives en el seu pressupost participatiu, que formaran part de la programació jove de la ciutat.
17-02-2016
L’assemblea de joves Impuls tria setze propostes a desenvolupar

Foto: Cora Franquesa

Aquest 2016, per tercer any consecutiu, el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada destina una part del seu pressupost, una quantitat total de 14.000 euros, al projecte Impuls. Aquesta iniciativa, seguint el model de pressupost participatiu, converteix els joves en protagonistes i els permet avaluar i escollir quines propostes, elaborades i suggerides per ells mateixos, s’han d’acabar duent a terme.

La convocatòria ha tingut una molt bona acollida i els dies 6 i 13 de febrer es van dur a terme dues intenses jornades de presentació de propostes i de debat al futur espai d’entitats de Cal Badia, actualment en fase de reformes. En total, es van presentar vint idees i, en acabar, setze d’aquestes van ser triades per a formar part de la programació jove de la ciutat que es durà a terme entre els mesos de març i juliol.

Les propostes escollides s’engloben dins un ventall molt ampli de diferents àmbits, com poden ser la formació, el treball comunitari, els concerts, els projectes artístics, la tecnologia o la cooperació. Així, per exemple, es duran a terme jornades per a potenciar les pròpies capacitats i el propi potencial, iniciatives de solidaritat i sensibilització especialment enfocades als joves, exposicions, tallers de creació, espais de formació centrats en les noves tecnologies o esdeveniments musicals i festius.

Des del departament municipal de Joventut, com ha explicat aquest dimecres la regidora Patrícia Illa, es vol “agrair la participació de tots els joves i els esforços realitzats per a fer possible aquest projecte Impuls, l’experiència ha estat positiva i enriquidora per tots els que hi han participat”. En aquesta edició s’ha volgut posar l’èmfasi en una difusió que arribés al màxim número possible de joves i que fos ajustada a les necessitats reals d’aquests, creient en ells com a motor principal del projecte.

La programació de l’agenda jove Impuls s’anirà publicant al web del departament de Joventut  www.igualadajove.cat i a les seves xarxes socials, a la pàgina de Facebook “kaserna” i al perfil de Twitter @IgualadaJove.

  • Compartir