Sou a: Inici / Noticies / L’avinguda de Barcelona tindrà una nova zona taronja d’aparcament gratuït per fomentar la rotació dels estacionaments

L’avinguda de Barcelona tindrà una nova zona taronja d’aparcament gratuït per fomentar la rotació dels estacionaments

Es tracta de 33 places gratuïtes que tenen un límit d’estacionament d’1’5 hores i que donen resposta a la demanda de comerciants i serveis de la zona
22-02-2023

L’Ajuntament d’Igualada ubicarà una nova zona taronja d'aparcament gratuït a l’avinguda Barcelona, entre carrer Lleida i Pau Casals. En total seran 33 places d’estacionament que passaran a estar regulades per aparcar-hi de forma gratuïta, però un temps màxim d’una hora i mitja per tal de garantir la rotació d’estacionaments. Tot i que l’aparcament és gratuït caldrà treure un tiquet de control, sense cost, per acreditar el temps que es pot estacionar.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquesta acció “dona resposta a una demanda dels comerciants, serveis i escoles de l'entorn que demanaven una major rotació d’aparcaments ja que es troben en una zona comercial en creixement i amb una alta afluència de persones a les hores punta”.

Des de l’Ajuntament s’ha fet un estudi de la rotació de la zona i del nombre d’estacionaments que acredita una alta demanda i reforça la necessitat d’instal·lar una àrea taronja d’aparcament com s’ha fet en zones similars com són el Mercat de la Masuca o l’entorn de l’Estació i el CAP Urbà.

Castells ha recordat que aquest sistema de regulació d’aparcaments té el mateix horari que el d’altres zones i no funciona als migdies, a la nit ni els dies festius. Per tant, ha aclarit Castells, “no perjudica als veïns ja que poden estacionar-hi com sempre fora dels horaris de màxima demanda”.

Aquestes noves 33 places d’aparcament taronja gratuït es pintaran a mitjans del mes de març i se sumaran a les gairebé 200 places de zona taronja existents a la ciutat.

 

  • Compartir