Sou a: Inici / Noticies / L’equip de govern destaca la capacitat de treballar i d’arribar a acords amb altres forces en aquest inici de mandat

L’equip de govern destaca la capacitat de treballar i d’arribar a acords amb altres forces en aquest inici de mandat

25-09-2019

L’equip de Govern ha aprofitat la compareixença setmanal davant dels mitjans de comunicació per fer balanç dels primers cent dies de mandat. Envoltat de les quatre tinentes d’alcalde i de la resta de regidors, l’alcalde Marc Castells ha destacat l’aprovació dels pressupostos en el la sessió del ple d’ahir i, també, la unanimitat política assolida perquè la ciutat presenti la candidatura per ser escollida Capital de la Cultura Catalana l’any 2022, com dues bones mostres que “aquest Govern treballa, nosaltres anem per feina”.
L’alcalde ha destacat la capacitat d’assolir acords amb la resta de grups, de qui ha destacar l’actitud constructiva en aquest indici de mandat, especialment d’aquells que han afavorit l’aprovació del pressupost. Seguidament, ha fet un llistat d’actuacions i decisions d’aquests primers mesos de mandat, entre les quals hi ha: el nomenament de quatre tinentes d’alcalde; la creació de regidories específiques com l’habitatge i la sostenibilitat; l’estrena de la rehabilitació de la Teneria com a nova seu de l’Arxiu i com a nou espai universitari; la celebració d’una festa major molt participada.
En l’apartat esportiu, a més de la inaguració de la nova pista poliesportiva de les Comes –que ha estat l’escenari de la compareixença- Castells ha esmentat la celebració d’esdeveniments organitzats en el marc de la Ciutat Europea de l’Esport, com les supercopes d’handbol i d’hoquei i el final d’etapa de la Vuelta.
Pel que fa a obres, el balanç ha inclòs el trasllat del Banc de Queviures, la finalització d’actuacions de realitzades a l’Anella Verda, a la plaça dels Porcs, a la plaça d’Alcàntara, a l’entorn de la Teneria, a l’accés a l’Espai Cívic Centre o a l’estació d’autobusos. I, entre les intervencions iniciades, Castells ha destacat les obres de l’ampliació de la Residència de la Pare Vilaseca.
Finalment, l’alcalde ha fet esment de les convocatòries de subvencions que s’han obert per ajudar a la creació de noves empreses i de llocs de treball estable i dels ajuts, oferts per al pagament de l’IBI als pensionistes, als aturats de llarga durada majors de 55 anys i als membres de famílies monoparentals, que s’afegeixen als ajuts que, per llei, ja reben les famílies nombroses.

  • Compartir