Sou a: Inici / Noticies / L’escola Gabriel Castellà acosta la ciència a les famílies d’Igualada

L’escola Gabriel Castellà acosta la ciència a les famílies d’Igualada

Aquest curs 2021-22 l’escola ha implementat MAGNET, un projecte educatiu amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) per fomentar l’aprenentatge científic i tecnològic de l’alumnat
09-03-2022

Un centenar de persones han participat aquest mes de febrer en les diverses activitats organitzades per l’escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada per divulgar la ciència entre els més menuts. La majoria de participants van assistir-hi atrets pel projecte d’innovació educativa que s’ha implementat aquest curs: “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu” que només es porta a terme en una trentena de centres educatius de Catalunya i que representa una gran oportunitat d’aprenentatge per a l’alumnat, ja que disposa de més recursos i professionals experimentats en l’àmbit científic que els acompanyen a l’aula en diverses sessions i tallers.

En el marc del projecte Magnet, l’escola Gabriel Castellà ha organitzat activitats obertes a la ciutadania, com el taller de ciències per experimentar amb aigua, sabó, imants o rampes, que va tenir lloc al Museu de la Pell d’Igualada, i una performance sobre el sistema solar celebrat el 19 de febrer a la Biblioteca Central per mostrar les meravelles i curiositats dels planetes a través del teatre. Aquestes activitats van captar l’atenció de nombroses famílies amb infants d’entre 1 i 6 anys; un interès que el centre també està percebent en aquest període de reunions informatives i portes obertes de cara a les preinscripcions del proper curs.

L’Escola Gabriel Castellà treballa en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) en aquest projecte que fomenta un aprenentatge científic i tecnològic a l’alumnat. El treball que fa l’escola i que compta amb la participació de diversos científics experimentats, gira al voltant de tallers i ambients científics com a eix de treball, un projecte educatiu innovador que estimula el pensament científic de l’alumnat i els fa plantejar-se preguntes, fomentar la capacitat d’observació, cercar evidències i qüestionar-se les respostes, sempre a partir de l’evidència, l’experimentació i el raonament.

MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu

MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. L’objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució de referència. Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, ens col·laboració amb ajuntaments com és el cas d’Igualada.

Les institucions que hi participen són institucions capdavanteres en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

El programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 20 municipis de tot Catalunya. Aquest curs 2021-22 comencen set projectes nous, entre els quals hi ha l’Escola Gabriel Castellà i Raich. La resta de centres catalans que s’han incorporat al projecte Magnet aquest curs són l'Escola Ferreries (Tortosa), l’Escola El Vallès (Terrassa), l’Escola Margalló (Castelldefels), l’Escola Rubió i Ors (Reus), l’Escola Gabriel Castellà i Raich (Igualada), l'Institut Rocagrossa (Lloret de Mar) i l'Institut La Serreta (Rubí).

  • Compartir