Sou a: Inici / Noticies / L’Escola Municipal de Música d’Igualada amplia la seva aula d’atenció a la diversitat

L’Escola Municipal de Música d’Igualada amplia la seva aula d’atenció a la diversitat

Es tracta d’un projecte que treballa per oferir formació musical a traves de tallers d’educació espercial que desenvolupen la creativitat i l’autoestima
08-06-2021

L’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada ha ampliat en dues noves línies la seva aula d’atenció a la diversitat. Es tracta d’un projecte que treballa per oferir formació musical i de qualitat a través de tallers d’educació especial per a desenvolupar la creativitat i l’autoestima. Les dues noves línies són: aprendre a tocar el piano amb el mètode CODI-COLORS i aprenentatge mitjançant el mètode EYE HARP

D’una banda, Aprendre a tocar el piano amb el mètode CODI-COLORS, és el mètode creat per la professora responsable de l’aula d’educació especial, basat en cançons populars, peces clàssiques i altres estils, que fonamenta l’aprenentatge en la combinació de l’audició, el moviment, la veu i els colors. Adreçat a persones de totes les edats amb poca mobilitat a les mans.

I l’Aprenentatge mitjançant el mètode EYE HARP, que vol dir mitjançant la mirada.  Aquesta nova metodologia permet, a persones amb paràlisi cerebral o mobilitat reduïda, aprendre i tocar música fent servir un petit dispositiu que monitoritza la mirada i trasllada la informació que capta l’ull, a l’ordinador. El disseny de la pantalla consisteix en un cercle dividit en diferents parts, on cada part equival a una nota i un color.

El projecte, que neix amb la voluntat d’oferir eines i vivències dins el món musical, s’ofereix tant per a classes individuals com en grup. De fet, aquestes classes s’han estat impartint diversos cursos a l’alumnat de la fundació Àuria “Taller Musical-FAC AURIA” i el projecte SonaEscola a l’Escola Àuria.

En la mateixa línia i per donar servei a un sector més ampli de població, el centre amplia la seva oferta dirigint-se a persones amb diversitat funcional. Patrícia Illa, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada explica que “s’ha trobat necessari ampliar el projecte per encabir també alumnes amb diversitat funcional, i treballarem dues línies noves amb mètodes innovadors per contribuir a posar la música a l’abast de tothom”.

  • Compartir