Sou a: Inici / Noticies / L’escriptor Antoni Gelonch protagonitza l’Acte Institucional de la Diada de Catalunya de l’Ajuntament d’Igualada

L’escriptor Antoni Gelonch protagonitza l’Acte Institucional de la Diada de Catalunya de l’Ajuntament d’Igualada

Gelonch ha pronunciat la conferència “L’hora greu i l’hora nova” on ha parlat de la situació actual de Catalunya i de la necessitat de tornar als bàsics i agafar nou impuls
07-09-2023

L’advocat i escriptor Antoni Gelonch ha estat el protagonista de l’acte institucional de la Diada de Catalunya que s’ha fet aquest dijous, 7 de setembre a la Sala de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada.

Gelonch ha pronunciat la conferència “L’hora greu i l’hora nova” on ha parlat de la situació actual de Catalunya i de la necessitat de tornar als bàsics i agafar nou impuls. En el seu parlament, l’escriptor i advocat ha reflexionat sobre aspectes com ara la llibertat, la fraternitat, el progrés, la tolerància, la llibertat i la percepció del futur de la societat catalana.

Gelonch ha fet la seva particular visió de la societat catalana actual que en aquests moments es troba davant un moment políticament incert, fixant la mirada a un futur desdibuixat i que ha de treballar per seguir mantenint els elements propis la llengua, la cultura i un país propi.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, diversos regidors del consistori, diputats i alcaldes i regidors de diferents municipis de la comarca de l’Anoia.

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha tancat l’acte agraint les reflexions de Gelonch alhora que ha animat a tots els assistents al fet que “cal aspirar el millor per al nostre país, ja que això ens fa millors ciutadans”. Castells ha remarcat que cal “seguir lluitant per la llibertat, defensant la cultura i la llengua manifestant-nos de forma pacífica, lliure i cívica”.

 A la finalització de la conferència, els Miquelets han fet la rebuda oficial a les autoritats a la plaça de l’Ajuntament. Allà el conferenciant Antoni Gelonch ha estat l’encarregat d’hissar la Senyera. Per  tancar l’acte, el cor de noies Exaudio ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, seguit d’un repertori de cançons populars catalanes.

Aquest diumenge, 10 de setembre, a les 11,30h hi haurà la tradicional ballada de sardanes de la Diada de l’11 de setembre, amb la cobla Terres de Marca a la Plaça de Cal Font, organitzat per l’Agrupació Sardanista d'Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

El mateix diumenge 10 de setembre, el Casal Popular d'Igualada, el Foment, organitza la Marxa de Torxes a 2/4 d’11 de la nit. El punt de sortida serà la plaça de l'Ajuntament, on es podran adquirir torxes per 2 euros.

  • Compartir
Pertany a: ,