Sou a: Inici / Noticies / L’lgualada Fashion&Design Hub agafa forma

L’lgualada Fashion&Design Hub agafa forma

FITEX impulsa el desenvolupament i comercialització d’un model homologat de mascareta gràcies al Pla d’Especialització Competitiu Territorial liderat per l’Ajuntament d’Igualada i participat també pel Clúster Català de la Moda
22-07-2020

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han fet aquest dimecres una visita a les obres d’adaptació de la futura seu de l’lgualada Fashion&Design Hub, que s’instal·larà en unes dependències de l’antiga fàbrica Vives Vidal de la capital de l’Anoia. La visita ha permès conèixer l’estat de l’actuació, que farà possible disposar d’aquest instrument d’impuls i suport al desenvolupament de les indústries del disseny de la comarca.
En la posterior compareixença davant dels mitjans de comunicació, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i David Garcia, director general de FITEX (Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil), han destacat que més enllà de les noves instal·lacions, cal posar en valor les iniciatives i els projectes que l’Igualada Fashion&Design Hub ja està impulsant i han posat com a exemple el model de mascareta higiènica homologada de FITEX. Les màscares es fabricaran íntegrament a Igualada i es comercialitzaran al wwww.087locallab.com. Diverses empreses del territori estan aprofitant els coneixements d’aquesta investigació per desenvolupar productes propis o per a tercers, generant nova activitat econòmica a la comarca. La intenció, després assolir aquesta primera fita, és seguir treballant per a la millora del producte i fer un model apte per a entorns sanitaris.
Aquest desenvolupament i posterior comercialització han estat possibles gràcies als recursos del Pla d’Especialització Competitiu Territorial (PECT) liderat per l’Ajuntament d’Igualada i participat per FITEX i el Clúster Català de la Moda. Castells i Garcia han explicat que aquest projecte és un exemple de com la col·laboració públic – privada pot contribuir a impulsar i reforçar les capacitats industrials d’un territori. De fet aquesta col·laboració ha estat intensa i els darrers anys s’han aconseguit altres resultats importants, com l’aprovació de la Comunitat Indústries del disseny, amb ajuts per a empreses i entitats de la Comarca de l’Anoia per valor d’1.583.898 € que han arribat a empreses dels sectors tèxtil i blanquers per a innovar en sostenibilitat aplicada a processos industrials, o el Projecte Intertex, a través del qual s’ha aconseguit de la Unió Europea un total de 731.114 € per a la internacionalització de les pimes del sector tèxtil i moda amb altres territoris de França, Portugal i València.
El calendari previst és que les obres d’adequació de l’lgualada Fashion&Design Hub, que han comportat una inversió de 2 milions d’euros, finalitzin el mes de febrer de l’any que ve.

  • Compartir