Sou a: Inici / Noticies / L’últim ple de l’any aprova l’arribada de l’aigua de la Llosa del Cavall i les bases per a les subvencions a entitats

L’últim ple de l’any aprova l’arribada de l’aigua de la Llosa del Cavall i les bases per a les subvencions a entitats

L’Ajuntament també tira endavant la reordenació de l’antic Kursal i posar el nom de Lluís Basas a la piscina de les Comes
18-12-2019

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni a través del qual Igualada quedarà connectada a la xarxa d’abastament de les Aigües Ter-Llobregat i rebrà l’aigua provinent de la Llosa del Cavall. Aquest canvi, que serà efectiu a partir del proper 1 de gener, ha de permetre incrementar la garantia i la qualitat de l’aigua que arriba a Igualada, atesa la situació de sobreexplotació que pateix l’aqüífer Carme-Capellades.

 

El Ple també ha aprovat les bases específiques de les subvencions a projectes i activitats d’interès social dutes a terme per entitats sense ànim de lucre. La proposta definitiva, que inclou les esmenes presentades pel grup d’Esquerra, va tirar endavant amb el vot favorable de republicans i Junts per Igualada, l’abstenció d’Igualada Som-hi i Ciutadans i el vot en contra de Poble Actiu.

En la mateixa sessió plenària també s’ha donat llum verda a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació per a la parcel·la de l’antic cinema Kursal, amb el suport de l’equip de govern i Igualada Som-hi i l’abstenció de la resta de grups.

En la part resolutiva, el ple també va aprovar les bases específiques que regulen les subvencions per a la restauració de façanes i diversos acords relacionats amb el servei públic d’aparcaments i zones blaves, que inclouen el canvi d’ubicació d’algunes places, motivat per la reordenació que s’ha fet a la plaça dels Porcs.

L’Ajuntament també ha prorrogat per  l’any vinent el contracte programa per a la coordinació i col·laboració en matèria de serveis socials amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

A més de donar compte de diversos decrets, el Ple ha aprovat diverses operacions de tresoreria i ha avalat el contracte de compte de crèdit concedit a CiaxaBank a favor del Consorci Sociosanitari d’Igualada, d’un import de 400.000€.

El Ple també ha  incorporat a l’ordre del dia una moció resolutiva per modificar el nom de la Piscina Municipal de Les Comes per tal que passi a denominar-se Piscina Municipal de Les Comes Lluís Basas. La proposta, que compta amb el suport del Club Natació Igualada, ha tingut el vot favorable de tots els grups municipals, tret de Poble Actiu, que s’ha abstingut.

Cinc mocions

En la part final de la sessió, el Ple ha debatut cinc mocions. La primera, promoguda per ERC, que proposava declarar Igualada municipi feminista, ha estat aprovada per unanimitat.

La segona moció, promoguda per Junts per Igualada i presentada per Esquerra Republicana, era contra el Decret Digital i ha tirat endavant amb el suport de Poble Actiu, l’abstenció d’Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans.

La tercera moció, presentada per Junts per Igualada era de denúncia del judici al Molt Honorable President Quim Torra i ha tingut el suport d’ERC i de Poble Actiu. Igualada Som-hi s’ha abstingut i C’s ha votat en contra.

La quarta moció, presentada per Poble Actiu contra el Decret Digital i exigint la retirada immediata de la ‘Llei mordassa’, ha tirat endavant amb els vots favorables d’Esquerra, l’abstenció de Junts per Igualada i Igualada Som-hi i l’oposició de Ciutadans.

Finalment, la moció per a la defensa de la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viudetat que ha presentat C’s ha estat aprovada per unanimitat.

  • Compartir
Pertany a: