Sou a: Inici / Noticies / La 29a Mostra d’Igualada proposa el teatre com a motor de sorpreses i curiositat

La 29a Mostra d’Igualada proposa el teatre com a motor de sorpreses i curiositat

Una quinzena de cartells formen la imatge de La Mostra d’Igualada 2018, obra de l’artista igualadí Ramon Enrich
22-01-2018
La 29a Mostra d’Igualada proposa el teatre com a motor de sorpreses i curiositat

Foto: Twitter @mostraigualada

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil ha presentat aquest dilluns 22 de febrer la imatge de la 29a edició. La creació és obra de l’artista igualadí Ramon Enrich, pintor, escultor i dissenyador gràfic. Formen el cartell de La Mostra 2018 una col·lecció d’imatges simples i brossianes on els espais naturals són l’escenari i el protagonista és un signe d’interrogació descontextualitzat.  

La Mostra d’enguany proposa la idea de descobrir el món a través del teatre, un teatre que ens fa créixer, que impulsa la imaginació i que és un viatge pel cervell a través de la seva acció efímera, única i passatgera. En aquest sentit i amb la intenció de crear una campanya “no convencional” i qüestionant el context tradicional del teatre infantil i juvenil, Enrich aposta per “una comunicació a través d’imatges obertes amb voluntat d’insinuar i crear expectativa sense concretar”, “sota l’eix d’un teatre com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat”, afegeix.

La imatge, titulada globalment ‘La curiositat en escena’ i desgranada amb altres eslògans per a cadascuna de les imatges, pretén alhora consolidar qualitativament La Mostra d’Igualada com una gran plataforma de la curiositat i catalogar les arts escèniques com un material de construcció d’experiències.

Els professionals ja es poden acreditar a La Mostra 2018 · Ja és obert el termini perquè els professionals de les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la 29a edició de La Mostra. Les inscripcions romandran obertes fins els dies de la fira, però si es formalitzen abans del 28 de febrer es poden reservar les invitacions amb antelació. L’acreditació té un preu general de 30 euros, si bé els membres de les associacions amb les quals s’han establert convenis de col·laboració gaudeixen d’un descompte de la meitat del cost (15 euros).

En la darrera edició, La Mostra d’Igualada va acollir 674 professionals acreditats (programadors, companyies no programades i expositors) que representaven 336 entitats. D’aquestes, 266 eren de Catalunya, 51 de l’Estat Espanyol i 19 internacionals. A aquesta xifra cal sumar-hi les companyies participants en la programació que fan augmentar el registre fins gairebé els 730 inscrits.

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 28a edició va acollir 51 companyies, 101 representacions, 33.000 espectadors i 730 professionals acreditats. La 29a La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir