Sou a: Inici / Noticies / La 4a fira BSTIM tanca fent un bon balanç de l’aposta per la digitalització

La 4a fira BSTIM tanca fent un bon balanç de l’aposta per la digitalització

Ha posat en contacte una seixantena d’empreses productores amb compradors de diversos països europeus i es manté la xifra de visitants dels anys anteriors
07-03-2019

La quarta edició de la fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), ha tancat portes aquest dijous després de dos dies d’intensa activitat havent acomplert els objectius fixats: posar en contacte la seixantena d’empreses expositores de l’àmbit tèxtil amb més d’un miler de compradors de marques internacionals, grans distribuïdors i dissenyadors interessats en trobar proveïdors de proximitat. Alguns d’aquests compradors provenien de països com Anglaterra, França, Bèlgica i Mèxic, Marroc, Itàlia, Alemanya, fet que consolida la fira BSTIM com un certamen de caràcter internacional. A més dels professionals, un vint per cent dels visitants han estat estudiants de diverses escoles de moda d’arreu del país.

La fira tèxtil BSTIM, organitzada per Fira d’Igualada, l’agrupació tèxtil Fagepi i l’Ajuntament d’Igualada, és l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i té com a objectiu donar a conèixer el potencial de producció tèxtil que té el país i empènyer les grans marques a fabricar aquí part de la producció que fins ara feien al continent asiàtic. Entre els avantatges de fabricar en proximitat destaquen el tracte proper, la possibilitat de fer sèries més curtes, dissenys personalitzats, rapidesa en l’entrega de la peça acabada i evita estocs i costos financers. A més, les empreses també valoren poder establir una relació de confiança amb el proveïdor, que sigui duradora i contribueixi al desenvolupament dels productes de la marca.

L’organització fa un balanç molt positiu, tant per la diversitat d’empreses expositores que han ocupat els 1.800 metres quadrats d’exposició del recinte l’Escorxador d’Igualada com per la qualitat dels visitants, persones amb un perfil marcadament professional. Així, s’espera que els contactes realitzats durant els dos dies de durada de la fira esdevinguin comandes en ferm els propers mesos, ja que la dinàmica de temporades per col·leccions característica del sector fa que la consolidació dels acords comercials cristal·litzi uns mesos posteriors a cada temporada.

Els organitzadors també es mostren molt satisfets de l’impacte que la temàtica de la transformació digital ha tingut a la fira, de la mà de nombroses empreses de l’àmbit tecnològic que han assistit a BSTIM per primera vegada, com ara empreses de software informàtic, d’e-commerce, d’impressió digital o de fabricació en 3D. També han copsat l’interès dels visitants les marques que aposten per la sostenibilitat. Gràcies a això, la fira també ha pogut ser un reflex dels reptes i esperances de futur que té el sector si aposta decididament per la digitalització i la sostenibilitat.

BSTIM, fira de referència · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és l’única fira de producció tèxtil de l’Estat espanyol i té com a objectiu estimular la fabricació tèxtil de proximitat i enfortir la indústria local. Està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, i té periodicitat biennal. La quarta edició s’ha celebrat els dies 6 i 7 de març de 2019 a Igualada.

(*informació via Fira BSTIM)

  • Compartir