Sou a: Inici / Noticies / La Biblioteca Central reobre algunes sales amb aforament limitat

La Biblioteca Central reobre algunes sales amb aforament limitat

Seguint les directrius establertes per als equipaments bibliotecaris, dilluns s’obriran al públic les sales de la segona i tercera planta, amb l’aforament i l’ús dels ordinadors limitats a un terç
02-06-2020

La Biblioteca Central d’Igualada reobrirà de nou algunes sales i serveis a partir del dilluns 8 de juny. Aquests serveis s’afegeixen al de préstec i retorn de documents, així com al de consultes bibliogràfiques, que ja funcionen des de la fase 1 del desconfinament. Seguint les directrius establertes per als equipaments bibliotecaris pel Butlletí Oficial de l’Estat, la Biblioteca obrirà al públic les sales de la segona i tercera planta, però amb les següents restriccions. En concret, es limita l’aforament a un terç i es redueix l’ús dels ordinadors d’ús públic a un terç. A més, els usuaris no podran tocar directament els documents de les prestatgeries: hauran de demanar-los als respectius taulells. Continuaran tancades al públic la sala infantil, l’Espai Jove i la sala de diaris i revistes.

D’altra banca, també atenent les mesures de seguretat, és obligatori l’ús de mascareta i cal mantenir la distància de seguretat entre els punts de lectura. També Cal avisar el personal de la biblioteca quan es deixi el punt de lectura per poder procedir a la seva desinfecció.

Les consultes bibliogràfiques i les peticions de llibres, DVDs i altres documents es podran fer de manera presencial o per via telemàtica: b.igualada.c@diba.cat i al telèfon 93 804 90 77.

Totes aquestes mesures, estan previstes en la legislació sobre la desescalada del govern i volen contribuir a garantir la seguretat, tant del personal bibliotecari com de tota la ciutadania que fa ús de l’equipament i els seus serveis en un espai públic tancat. Així, entre d’altres mesures s’han establert dispensadors de gel hidroalcohòlic a tots els espais, també al vestíbul d’entrada; i s’han senyalitzat els espais amb les noves indicacions. S’han netejat els filtres de l’aire condicionat i s’han desinfectat els espais comuns. Pel que fa al retorn de documents, s’ha de continuar fent exclusivament per la bústia de retorns, ubicada a la façana de la Biblioteca, al costat de la porta d’entrada. Aquests documents es mantenen 14 dies en quarantena abans de tornar-los a deixar en préstec.

A partir de la fase 3, que es preveu a finals de juny, l’aforament s’ampliarà a un 50%. En aquestes primeres fases, l’horari de la Biblioteca també és provisional. A partir del dilluns 8 de juny l’horari especial serà tardes de dilluns a divendres de 5 a 8, i matins de dimarts a divendres de 10 a 1 del migdia.

  • Compartir