Sou a: Inici / Noticies / La Biblioteca estrena una renovada sala per a joves

La Biblioteca estrena una renovada sala per a joves

L’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, conjuntament amb il·lustradors locals, han participat en el seu disseny i retolació
18-07-2018

La Biblioteca Central d’Igualada ha estrenat un nou espai pensat sobretot per als joves que s’adapta a la nova cultura visual que preval als nostres dies. En aquesta sala situada a la planta baixa, s’hi han instal·lat uns metacrilats de gran format i diversos vinils il·lustrats al mobiliari, que representen la tipologia de documents que hi ha: cinema, música, còmics i novel·la juvenil.

El projecte de renovació s’ha fet en estreta col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps ja que es va demanar propostes de disseny als alumnes de Gràfica publicitària i va ser coordinat pel professor Aureli Sendra. En un primer moment es van presentar diversos projectes i finalment el projecte de disseny i retolació escollit va ser el de l’alumna Gisela Montes. Seguint aquest projecte, es va demanar a cinc dissenyadors gràfics igualadins que fessin les il·lustracions: Nil Morist, Patricia Picón, Xavier Mula, Albert Vendrell i Jaume Enrich, en són els autors.

Des de la mateixa Biblioteca Central i el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, segons ha explicat aquest dimecres el regidor Pere Camps, es considerava que, després de tants anys, tocava renovar aquesta sala, coneguda com a sala Beatles, i adaptar-la a les noves tendències del segle XXI, així com donar-li un aire jove i modern. Aquesta transformació s’ha volgut fer aprofitant el talent que hi ha a la ciutat i per això es va pensar de seguida en demanar la col·laboració dels alumnes de la Gaspar Camps.

Amb aquesta nova retolació es farà també més visible i accessible el fons de la Biblioteca. D’una banda aquí hi ha les novel·les juvenils, que arriben a 3.172 exemplars, de tots els gèneres literaris diferents. També ocupen un espai destacat els còmics per joves i adults, amb 1.700 volums. Pel que fa a la col·lecció del cinema –la Biblioteca disposa actualment de 2.600 pel·lícules per al préstec– s’hi han fet millores importants com la col·locació de pictogrames temàtics als lloms de les pel·lícules, que en faciliten la localització per part de l’usuari. Finalment la col·lecció de música ocupa la part dreta de la sala i hi destaca l’apartat dedicat als músics locals, de tots els temps i tots els estils.

  • Compartir